Боротьба з "аватарами": У Міноборони пообіцяли серйозно карати за пияцтво серед військовослужбовців

Згідно з наказом міністра оборони, командирам військових підрозділів і видів військ доручено вважати профілактику пияцтва одним із основних напрямків роботи в частині правопорушень.

Степан Полторак. Фото:news.bigmir.net

Міністерство оборони України зобов'язало командирів військових підрозділів створити в підпорядкованому колективі атмосферу нетерпимості до пияцтва. Про це йдеться в наказі глави Міноборони Степана Полторака №233 від 30 квітня "Про заходи щодо попередження пияцтва в Збройних силах України", інформують Патріоти України.

"Створити в підпорядкованих підрозділах атмосферу нетерпимого ставлення до будь-яких форм пияцтва", - йдеться у документі.

Зазначимо, згідно з наказом, командирам військових підрозділів і видів військ доручено вважати профілактику пияцтва одним із основних напрямків роботи в частині правопорушень.

Зокрема, командирам доручено провести роз'яснювальну роботу серед військових. Осіб з ознаками алкогольного сп'яніння наказано не допускати і негайно усувати від служби. Крім того, документ передбачає активізацію діяльності військових колективів щодо усунення причин і умов, що сприяють усуненню пияцтва і алкоголізму.

Уточнюється, що до заходів морально-психологічного забезпечення будуть залучати військовослужбовців, схильних до зловживання алкогольних напоїв, а також їх близьких (за їх згодою).

Водночас військові (трудові) колективи зобов'язані на загальних зборах розглядати кожен випадок порушення військової дисципліни або громадського порядку військовослужбовцями у стані алкогольного сп'яніння.

Також у підрозділах рекомендовано впроваджувати здоровий спосіб життя і організувати проведення бесід про алкоголізм із залученням наркологів, психіатрів та представників правоохоронних органів.

Зазначимо, наказ глави Міноборони також зобов'язує командирів позбавляти премій за вживання алкоголю на території військових частин як у робочий, так і в неробочий час.

Відношення до алкоголю також буде враховуватися при прийомі громадян на службу.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...