Боротьбу з корупцією замовляли? Як скрутили мера Вишгорода, що мріяв про мільйон євро "відкату" (відео)

Посадовець вимагав гроші за дозвіл на будівництво житлового комплексу.

Міського голову Вишгорода Олексія Момота затримали на хабарі мільйон євро. До Служби Безпеки України звернувся представник будівельної фірми, яка зводить у Вишгороді житловий комплекс. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

Від нього мер вимагав €200 тисяч та близько трьох тисяч квадратних метрів у новобудові. За такий хабар Момот обіцяв не перешкоджати будівництву житлового комплексу.

Чотирьох його спільників затримали сьогодні у Києві під час передачі грошей та документів на житло. Самого ж Момота взяли у кабінеті мерії. Зараз там тривають обшуки. ТСН вдалося зафіксувати момент, коли посадовця саджають до автомобіля правоохоронців. За даними прокуратури столичного регіону, відкрито кримінальне провадження - "одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням". У разі доведення провини затриманим загрожує позбавлення волі строком до 10 років із конфіскацією майна.

Служба безпеки України підтвердила затримання міського голови на Київщині. Як повідомили у прес-службі відомства, чотирьох посередників мера-здирника затримали у центрі Києва у відділенні одного з банків під час перерахунку першої частини хабара у розмірі 200 тисяч євро.

Ще одного поплічника затримали в одному з ресторанів, коли представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2 800 м2 вартістю понад 700 тисяч євро.

Самого міського голову затримали у його службовому кабінеті після передавання грошей та документів. Раніше прокуратура Київської області повідомляла про затримання мера, але оприлюднила інші дані. Йшлося про хабар у 300 тисяч доларів США, а також вимогу передати приміщення в 4 тисячі м² у новобудові.

Слід зазначити, що на оприлюднених прокуратурою Київської області фотографіях затриманий мер стоїть поблизу прапора Вишгорода. Пізніше очільник СБУ Василь Грицак підтвердив затримання на хабарі мера Вишгорода.

Як повідомлялося раніше, мера Вишгорода співробітники СБУ затримали в його службовому кабінеті після передачі грошей і документів.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...