Будьте пильні: Українців атакував новий Facebook-вірус

Процес зараження відбувається при отриманні повідомлення про те, що хтось із друзів зробив пост і зазначив користувача в ньому.

Новий вірус гуляє по українському Facebook. Ілюстрація: rich community.ru.

Українських користувачів Facebook вразив вірус, який останні два дні активно поширювався в Західній Європі і США. Процес зараження виглядає так: користувач отримує повідомлення про те, що хтось із його друзів зробив пост і зазначив його в ньому, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У самому пості розміщено нібито відео з фотографією людини, яка вас тегнула, але якщо ви перейдете на це відео - потрапите на сайт, де до вашого браузеру буде встановлено розширення (відомі поки факти зараження користувачів з браузером Chrome, але інші браузери теж можуть бути уразливі).

Якщо ви все ж клацнули на відео, а воно може потрапити до вас, як через пост друга, так і через особисте повідомлення, і користуєтеся браузером Chrome - висока ймовірність того, що ви вже почали розсилати повідомлення вашим друзям з цим вірусом.

Для того, щоб позбутися цього вірусу, необхідно відкрити диспетчер задач браузера і закрити процеси, які викликають підозру.

Потім потрібно відкрити список встановлених в браузері розширень (chrome: // extensions) і видалити ті, які ви не встановлювали самостійно, або викликають у вас підозру. Наприклад, April First Prank Toolkit.

Далі необхідно видалити всі пости, де ви тегнули ваших друзів і особисті повідомлення. Після зайти в список програм, які у вас встановлені в Facebook, і видалити ті, які вам невідомі або якими давно не користуєтеся.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...