Бунт на турецькому кораблі: "Надійшов сигнал SOS. Люди кричали і кликали на допомогу", - СБУ

Двоє членів екіпажу судна, яке йшло з Миколаєва, вчинили на судні бійку, завдали ножових поранень чотирьом колегам і захопили в заручники п'ятьох осіб. Троє з поранених - у стані середньої тяжкості.

СБУ звільнила захоплених на турецькому судні в територіальних водах України заручників. Фото: ssu.gov.ua.

Служба безпеки України заявила про звільнення заручників, захоплених на турецькому судні в територіальних водах України. За попередніми даними, двоє членів екіпажу влаштували на судні різанину: чотири моряки були поранені, п'ять - захоплені в заручники. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-центр СБУ.

"4 вересня з судна, яке йшло під прапором Туреччини з вантажем металоконструкцій із Миколаєва до Йорданії, надійшов сигнал SOS. За попередньою інформацією, близько опівночі двоє членів екіпажу вчинили на судні бійку і завдали ножових поранень чотирьом колегам. Троє з поранених - у стані середньої тяжкості. Потім зловмисники знеструмили судно і захопили в заручники п'ятьох осіб. Частина екіпажу забарикадувалася, ховаючись від нападників", - розповіли у відомстві.

"Після екстреної наради антитерористичного штабу СБ України в Одеській області, в якому також брали участь представники прикордонної служби, поліції, ДСНС і адміністрації порту "Південний", було прийнято рішення про силове звільнення захоплених членів екіпажу. У результаті вдалого штурму турецького судна співробітники спецпідрозділу "Альфа" звільнили заручників і затримали злочинців", - додали у відомстві.




За даними СБУ, турецьким морякам, які зазнали ножових поранень, надано першу медичну допомогу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 278 (викрадення або захоплення морського судна) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

У свою чергу глава групи терміналів ТІС, що оперують у порту "Південний", Андрій Ставніцер написав на своїй сторінці в Фейсбуці: "Сигнал SOS надійшов о 23:25 із судна Mehmet Unlu. Люди кричали і кликали на допомогу. Очевидно стався бунт і різанина. Частина екіпажу (в основному турки) знеструмила судно і забарикадувалася. Судно дрейфувало в морі біля входу в порт "Південний". Диспетчери викликали буксир Champion який прийшов на допомогу і відбуксирував судно далі від каменів. За словами очевидців, судно вже було біля входу в порт. За словами екіпажу буксира - вся рубка була в крові. Капітан втратив багато крові, але живий. Працюють підрозділ "Альфа" і прикордонники. Ситуацію взяли під контроль".

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.