Чари древнього Львова: Топ-10 пам'ятників, які здійснюють мрії (фото)

У місті Лева можна купити здійснення мрії у винахідника лампи, пошукати щось у кишені Захера-Мазоха та показати дупу Всевидячому оку.

Нічний Львів. Фото: photo-lviv.in.ua.

Серед львівських пам’ятників і скульптур є багато таких, за допомогою яких здійснюються найпотаємніші мрії. Аби сповнити бажання, необхідно знати, як саме і де його потрібно загадати, отож для цього ми спеціально підготували огляд, аби Ви дізнались першими про ці чарівні львівські фігури, пишуть Патріоти України з посиланням на 032.ua.

Винахідник гасової лампи

Чарівне місце, де здійснюються бажання і за яке також доведеться заплатити. Щоб ваші мрії збулися, сядьте з винахідником за стіл і, якщо дійдете згоди, покладіть монетку в невеличку шухлядку. І чекайте здійснення мрії!

Де розташований пам'ятник: вулиця Вірменська, 20.

Пам’ятник українському художникові-примітивісту ХХ ст. Никифору Дровняку

Для того, аби попросити щось у Никифорова, необхідно потерти його великий палець чи вхопити за носа. Але подейкують, що художник перебірливий у своїх смаках, тому впрожовж дгя виконує лиш одне бажання.

Де розташована скульптура: на площі поблизу Домініканського собору.

Пам'ятник Івану Підкові

На постаменті є гармата-мортира з ядрами. Так ось, для здійснення бажання треба його загадати і поставити голову (або руку, якщо голова не вміщається) у дуло цієї гармати. Кажуть, що бажання обов'язково збудеться.

Де розташований пам'ятник: площа Івана Підкови.

Батяр родом із Праги

В образі пам'ятника звичайний празький п’яничка, який вийшов з чеського пивного бару. Батяр вже випив не менше шести літрів пива, що для чеха є нормою. Загадувати бажання потрібно, тримаючись за вказівний палець п’янички, який піднятий вверх. Окрім цього, люди часто потирають чеському батярові ще й капелюха, про що свідчить його блиск. Варто зазначити, що пам’ятник виконує тільки нематеріальні бажання. Вони обов’язково здійсняться, якщо ви прийшли з гарними намірами.

Де розташована фігура: вулиця Гнатюка, 8.

Пам'ятник Посмішці

Пам’ятник Посмішці у вигляді усміхненої риби, що біля кафе "Дзиґа" на одній із вулиць Львова з’явився у 2000 році. Щоб загадати бажання, варто торкнутися плавників-рук риби. Бажане обов’язково здійсниться, але за умови, що ви добра людина з хорошими намірами.

Де розташована скульптура: на вулиці Вірменській біля кафе "Дзиґа".

Сплячі леви

Для нашого міста лев - тварина особлива. Вітім, допомогти здійснити ваші мрії допоможуть не усі леви у місті, а тільки деякі, зокрема, ті, що сплять біля входу до Порохової вежі. Для цього потрібно стати між ними і уявити свою мрію.

Де розташовані фігури: вулиця Підвальна.

Лавочка закоханих левів

Ці леви, які тримають лавочку у зубах допоможуть знайти взаємне кохання та охоронятимуть існуюче. Разом із лавочкою народилася і легенда – якщо закохана пара візьметься за руки і одночасно сядуть на лавку, то їхнє кохання буде щасливим і довгим.

Де розташована скульптура: на площі Ринок.

Пам’ятник письменнику Леопольду фон Захер-Мазоху

Загадати бажання можна й біля пам’ятника письменнику Леопольду фон Захер-Мазоху, що біля ресторану "Мазох". Аби чогось забажати, потрібно підійти до цього пана якнайближче і покласти свою руку в кишеню його штанів.

Де розташований пам'ятник: вулиця Сербська, 7.

Всевидяче око

На стіні одного з будинків на площі Ринок є Всевидяче око. Якщо стати до нього спиною, зігнутися і спробувати побачити його між своїх ніг, то бажання обов’язково здійсниться. Втім, не кожному це вдається!

Де розташована скульптура: на розі вулиць Краківської та Шевської.

Батяр кентавр

Батяр кентавр - мандрівник, який відкриває дорогу до неочікуваних і прекрасних місць, а також допомагає туристам не заблукати серед вузеньких львівських вуличок.

Де розташований: площа Ринок, 34.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...