Час розганяти корупційну "лавочку": Закарпатці самі відремонтували дороги. Вийшло краще, ніж від "Укравтодору" (фото)

Люди, втомлені бездоріжжям, проводять ремонт дорожнього покриття самотужки набагато дешевше і якісніше від державного.

Закарпатці вирішили не чекати милості від "Укравтодору" і відремонтували доhогу самотужки. Фото:mukachevo.net

В Україні частішають випадки ремонту доріг не "Укравтодором", а втомленими від бездоріжжя місцевими жителями. Такий ремонт обходиться набагато дешевше і якісніше державного, а асфальт успішно витримує не тільки зиму, а й важкий вантажний транспорт. Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

Справжньою сенсацією став ремонт вулиць, зроблений в минулому році у селі Велика Добронь на Закарпатті. Там асфальт, покладений місцевими жителями, не тільки прекрасно переніс зиму, але в підсумку виявився в кілька разів дешевше від "казенного". Правда, половину грошей дали угорські спонсори.

Мешканці Великої Доброні самі відремонтували минулого року дорогу в селищі

Окрилені вдалим досвідом, люди своїми силами хочуть повністю привести в порядок всі вулиці в цьому сезоні.

"В минулому році ми відремонтували близько 700 метрів дороги шириною 4,5 метра. Квадратний метр обійшовся в 130-150 грн, якщо з бордюром, і до 90 грн - без нього. Наскільки це дешевше, ніж робить держава? Три роки тому нам ремонтували дорогу по 500 грн за квадрат, і зараз асфальту там немає.

Так виглядає навесні дорога після її ремонту працівниками "Укравтодору"

Ми ж на асфальті не економили (10 тоннами асфальту покривали приблизно 75 квадратів), нічого не крали, укладали шаром в 5 см, зробили тротуари і дренажні канали. І дорога прекрасно витримала зиму, хоча по ній їздять вантажівки з каменем по 50 тонн. Вже коли ми в листопаді закінчили роботи, державні дорожні служби почали робити ямковий ремонт - так на тих вулицях знову ями", - розповів депутат місцевої сільради Федір Надь.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...