Чеченський боєць АТО, затриманий в Києві, проходив у справі Шаміля Басаєва

Махаурі раніше був затриманий турецькою розвідкою 16 листопада 2012 року в аеропорту Стамбула.

Тимур Махаурі. Фото: "КП"Затриманий у Києві боєць АТО Тимур Махаурі з чеченського добровольчого батальйону імені шейха Мансура проходив у Туреччині у справі вбивства польового командира Шаміля Басаєва. Про це пише видання "КП в Україні", повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що уродженець Чечні з ім'ям і прізвищем Тимур Махаурі підозрювали в серії вбивств на території Туреччини прихильників лідера "Імарату Кавказ" Доку Умарова, а також чеченського польового командира Шаміля Басаєва.

Махаурі був затриманий турецькою розвідкою 16 листопада 2012 року в аеропорту Стамбула. Газета Anadolu Haber писала, що його справжнє ім'я Алі Дабуєв, а агентурна кличка - "Зона". Джерела в поліції також повідомляли, що він мав грузинський паспорт на ім'я Руслана Папаскері.

Спочатку Махаурі дав на слідстві зізнавальні свідчення, але пізніше відмовився від них, заявивши, що давав їх під тиском. В ході суду з'явилися люди, що підтвердили його алібі. Командир чеченського батальйону Муслім Чеберлоєвський підтвердив журналістам, що затриманий у Києві боєць є тою самою людиною, яка проходила у справі Басаєва.

"В Туреччині його повністю виправдали, зняли всі звинувачення і випустили з-під арешту. В Україну він прибув абсолютно легально і вступив у ряди нашого підрозділу. Між Україною і Росією йде війна. Неважливо, офіційна чи ні. Ми воюємо з Росією 25 років і знаємо ціну цій війні. Тому вирішили підтримати українську сторону", - сказав він.

Чеберлоєвський заявив, що Махаурі їздив по Києву зі зброєю, оскільки був на завданні: "А що, нам з рогатками ходити? За нами полюють. Це факт, це доведено. Тимур за нашим завданням працював. Пістолет - мінімум для самозахисту. Це не автомат і не кулемет".

Як повідомляв "Апостроф", на вулиці Басейній у центрі Києва поліція затримала двох озброєних людей, що знаходилися в автомобілі Mercedes ML, одним з яких був Тимур Махаурі. У водія було знайдено два пістолети Glock і Стєчкіна з бойовими патронами.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...