Через два роки окупації: Стало відомо, як би кримчани проголосували на "референдумі"

Багато з тих, хто бігли в ейфорії голосувати за приєднання до РФ, уже зняли "рожеві окуляри", однак прихильників "русского мира" ще й досі залишається чимало.

Заклики прийти на референдум два роки тому розклеїли по всьому Криму. Ілюстрація:eurasianinfoleague.com

Жителі окупованого Криму, які брали участь в "референдумі" 16 березня 2014 року, незадоволені діями окупаційної влади, але не всі змінили б своє рішення, якби референдум відбувався найближчим часом. Про це пише Сегодня, повідомляють Патріоти України.

Так, педіатр однієї з міських лікарень Севастополя Анастасія Муравйова зізналася, що сьогодні ні в якому разі не проголосувала б за "референдум".

"Розумієте, Росія дуже любить папірці. Зараз лікарі мусять оформляти стільки довідок та заяв, що на це йде мало не третина всього робочого дня! А сил і часу якісно лікувати людей залишається все менше. Те ж саме, коли справа доходить до будь-яких побутових проблем - на кожен крок жекам потрібно заяву, - пояснює вона, додавши, що багато знайомих лікарів солідарні з її позицією. Хоча людей, що підтримують анексію і прагнуть бути частиною Росії, все ще вистачає.

Подібну позицію займає підприємець Олена Л., яка займається продажем модельних речей з Японії в Криму, і два роки тому голосувала на референдумі "за". Сама Олена зізнається, що тоді голосувала швидше серцем, ніж головою.

"Був ідеологічний підйом! Зараз я, звичайно, поставилася б до цього зовсім по-іншому, і в першу чергу - через проблеми з бізнесом. Мені сьогодні коштує великих зусиль замовити речі з Японії - там іноді просто відмовляються співпрацювати, коли дізнаються, що я замовляю речі для Криму. Я вже не кажу про те, як складно їх переправляти через Керченську переправу! Через все це мої доходи впали на 60%, і зводити кінці з кінцями стало дуже важко", - зізнається Олена.

"Взагалі більшість підприємців, з якими я спілкуюся, дуже недолюблюють "російський Крим" і лають "референдум", - зізналася вона, нарікаючи на місцеві органи влади, які влаштували на півострові справжній "розгул бюрократії".

Однак частина кримчан залишилася вірна своєму вибору, не дивлячись на проблеми. Так, весільний фотограф Юрій Голяк зізнався: свого рішення за два минулі роки він не змінив, хоча претензій до "нової влади" у нього накопичилося безліч.

"Я їжджу по всьому Криму на зйомки. І можу точно сказати, що дороги у нас стали гіршими. Не знаю, з чим це пов'язано, але на своїй машині я їздити далеко не ризикую", - розповів він.

Студентка Таврійського нацуніверситету, перейменованого в Кримський Федеральний, Євгенія Ленська теж говорить, що не змінила б свого рішення, не дивлячись на велику кількість проблем на півострові, в тому числі і у її рідних.

"У батьків зарплати і пенсії зараз менші, ніж два-три роки тому. Хоча це не така велика проблема, в порівнянні з перебоями електрики", - розповіла дівчина.

У свою чергу інші студенти вишу голосували б "проти", оскільки незадоволені, що через санкції в місцевих кінотеатрах не показують багато світових новинок кінопрокату.

"Мандрівка" стала фатальною: Із Тиси витягнули тіла двох чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 12:02

Тіла двох чоловіків у річці Тиса виявили учора ввечері під час патрулювання прикордонники відділу "Тячів" Мукачівського загону. Джерело: ДПСУ. Деталі: До місця події викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Через високі пороги та сильну ...

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...