Заради компанії "Рошен" в історичній частині Києві зрізали 163 дерева (фото)

В КП УЗН Подільського району заявили, що вирубка дерев на схилах Старокиївської гори самовільна.

За Історичним музеєм в Києві знищили 163 дерева. Фото: Фейсбук.

На схилах Старокиївської гори, за Історичним музеєм, вирубали 163 дерева заради будівництва оглядового майданчика. Вирубка проводилась без жодних документів і вночі. Про це у facebook повідомила Dana Kosmina, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду".

"За історичним музеєм вздовж схилу вирубали 164 дерева, і не відомо чи це повний список знищених зелених насаджень. При цьому дендроплан, документація, дозволи були відсутні у осіб, які здійснювали розпил вночі 06.09.16", - написала Косміна.

Вона додала, що 7 вересня КО "Київзеленбуд" просто провело опис знищених дерев.

"Співробітники "Київзеленбуду" нам повідомили про проект "Пейзажний Київ – оглядовий майданчик" від компанії "Рошен". Проект в планах має за мету вирубати дерева вздовж схилу від музею до нових сходів, які перебувають у реконструкції для нових видів на Київ", - написала Косміна.

Вона додала, що разом з Ясею Хоменко викликала поліцію і зафіксувала все офіційно.

Джерело у Київській адміністрації повідомило, що за проектом реконструкції сходів поблизу Історичного музею і справді має бути оглядовий майданчик.

"Але там не планувалося видалення дерев, мова йшла лише про розчищення територїв від чагарнику", - повідомив співрозмовник видання.

Намір звести оглядовий майданчик на цій території підтвердила і голова ГО "Андріївсько-Пейзажна Ініціатива", яка займається реконструкцією сходів на Пейзажці, Марина Соловйова, однак деталей не повідомила.

"Так, там має бути оглядовий майданчик. Але я наразі на зустрічі, говорити не можу, наберіть мене за годину", - сказала Соловйова.

Водночас у КП УЗН Подільського району заявили "Українській правді. Київ", що вирубка дерев на схилах Старокиївської гори самовільна.

"Сьогодні працівники нашого підприємства встановили факт самовільної вирубки 163 дерев на схилах гори. Зі свого боку, ми скликали комісію, склали акт про порушення, і готуємо наразі листа до Державної екологічної інспекції у місті Києві щодо проведення перевірки і притягнення до відповідальності винних осіб", - йдеться в повідомленні.

Зеленбудівці кажуть: вирубка - самовільна. Фото КП УЗН Подільського району

Зеленбудівці відзначили, що, за приблизними підрахунками, завдано збитків приблизно на 500 тисяч гривень.

"Проте остаточний висновок має зробити екологічна інспекція. За останні 5 років це перший випадок масового знищення зелених насаджень у Подільському районі", - підсумували у КП УЗН.

Як відомо, у березні столична влада обіцяла, що сходи Старокиївської гори від Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум’яки реконструюють до липня.

Всередині травня час ремонту сходів столичні будівельники відкопали частину палацу князя Володимира періоду Київської Русі.

У липні Київська адміністрація призупинила реконструкцію сходів через знахідку.

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...

Був "змушений поїхати до хворої матері": У Рівному головного сержанта засудили за дезертирство

вівторок, 7 травень 2024, 18:56

У Рівному апеляційний суд покарав військовослужбовця за дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану і відправив його на 5 років за ґрати. Про це передає Zaxid.net з посиланням на вирок суду, передають Патріоти України. Як йдеться у справі, головний с...