Через мільйонний борг за опалення на Київщині близько тисячі школярів не вийшли на навчанння

Наразі всі діти перебувають вдома, а вчителі задали їм додаткові домашні завдання.

Ілюстрація:ТСН

У школі №3 міста Яготина, Київської області, діти не потрапили на уроки, через те, що не було підключено опалення. Батьки школярів розповіли ТСН, що після того, як закінчилися канікули, діти до школи так і не пішли, передають Патріоти України.

“У тій школі навчається моя донька. У понеділок закінчилися канікули, а ніхто й не вийшов і не пішов до школи, тому що відрізане опалення і там все запломбовано. Ось нам сказали і не приходити”, – розповів місцевий Микола Марк.

За його словами, у школі перебувати неможливо, тому що дуже низька температура, а опалення просто немає. Будь-якої іншої інформації у батьків про те, коли школа відновить роботу немає.

“В Яготині у нас три школи. В нашій – близько тисячі дітей навчається. Ось вже три дні до школи ніхто не ходить. Ну, до кінця тижня, точно вже не підемо. Ніхто нічого не знає, а вчителька сказала, що дасть нам домашнє завдання, щоб ми поки робили, а там як буде”, – додав Марк.

Як відомо, проблема з опаленням торкнулася не лише учнів, а й дітей з дошкільних закладів. За словами, Миколи Марка, це все через мільйонний борг.

“У дитсадок мій менший також не ходить, бо те саме. Всі там сидять у шубах. Декілька дітей туди ще возять, напевно ті, у кого просто немає іншого вибору”, – зазначив він.

Сайт ТСН намагався зв’язатися з директором чи заступником закладу, проте нікого у школі вже не було, а чергова відмовилася надавати будь-які коментарі.

“Нікого у школі немає. Всі працювали до 13 годин і пішли додому, бо холодно дуже. Опалення немає і ніхто нічого не знає. Я тут одна”, – розповідає чергова школи.

У міській раді Яготина про проблему знають, проте сказали, що це не їх компетенція, а за навчальні заклади відповідальна районна державна адміністрація.

“Минулого тижня ми проводили позачергову сесію і просили губернатора вирішити кризову ситуацію з опаленням у місті. Наразі ми одержали відповідь і завтра вона буде оголошена на сесії міської ради. Якщо враховувати ситуацію, яка склалася із закладами освіти, ми виділимо 1,2 млн грн, а для нас це значна сума, бо бюджет міста всього 27 млн грн.

От ми будемо говорити про ці гроші, як субвенцію для освітніх закладів нашого міста. Тому, я сподіваюся, що ця ситуація скоро вирішиться. Все, що від нас залежить ми зробимо. Знову ж таки, для нас це велика сума, оскільки, це недофінансування доріг та інше”, – розповіла міський голова Наталія Дзюба.

Тим часом, з керівництвом РДА зв’язатися протягом дня не вдалося, оскільки і голова, і його заступники були у від’їзді. За словами секретаря, вони вирішують питання стосовно опалення.

Як відомо, 15 жовтня в Україні стартував опалювальний сезон. Школи, дитсадки, лікарні повинні бути із теплом, якщо у таких приміщеннях температура знизиться до 16 градусів. У багатоквартирних будинках теплими батареї стануть, якщо температура надворі знизиться до 8 градусів і протримається протягом трьох діб.

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, холодні батареї - у 56% квартир в Україні, а деяким власникам житла доведеться пережити холод із ледь теплими батареями.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...