Через загрозу терактів: Посольство у Єгипті порадило українцям уникати місць зі значним скупченням людей

​Екстремістське угруповання HASAM оприлюднило інформацію щодо запланованої терористичної атаки.​

Посольство України в Єгипті порадило українцям уникати місць зі скупченням людей через загрозу теракту. Ілюстрація:http://market.korupciya.com

Посольство України в Єгипті радить українцям уникати відвідування місць із значним скупченням людей через загрозу терактів. Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Єгипті у Facebook, передають Патріоти України.

"Екстремістське угруповання HASAM оприлюднило інформацію в мережі Інтернет щодо запланованої на 19.00 24 травня терористичної атаки під назвою "Свист куль". У повідомленні відсутні дані щодо конкретного місця запланованої акції", - зауважили дипломати.

"З огляду на викладене, Посольство України в Єгипті закликає громадян України, які перебувають на території Єгипту, виявляти підвищену увагу та обережність, за можливості уникати значного скупчення людей та місць розташування військових, поліцейських та інших державних установ", - йдеться у повідомленні.

У разі різкого загострення ситуації у Посольстві рекомендують неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку. Громадянам України радять зберігати в доступних місцях паспортні документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання. При потраплянні в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю та здоров’ю українцям слід невідкладно звертатися до посольства України в Єгипті за номером телефону: +201 000039648, e-mail: emb_eg@mfa.gov.ua або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 1777, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua.

Як повідомлялося раніше, ввечері у понеділок, 22 травня, в концертному холі "Манчестер Арена" після виступу американської співачки Аріани Гранде пролунав вибух, внаслідок якого загинули 22 особи і ще 64 були поранені. Вибух здійснив смертник, який проніс із собою саморобний вибуховий пристрій.

23 травня відповідальність за теракт у Манчестері взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Ввечері у вівторок поліція Манчестера назвала ім'я підозрюваного у вчиненні теракту. Ним є Салман Абеді, який, згідно з інформацією британських ЗМІ, народився у Манчестері у сім'ї вихідців з Лівії, які втекли з батьківщини, рятуючись від режиму колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі. Сім'я Абеді жила на півдні Манчестера протягом останніх щонайменше десяти років.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...