Через зайву вагу в Єгипті звільнили 8 телеведучих

Єгипетська влада пообіцяла жінкам повернути їх в ефір після того, як вони схуднуть.

Хадіджа Хаттаб звільнена за надмірну вагу. Фото: nytimes.com.

Єгипетські державні ЗМІ, яких постійно контролює влада, тепер вирішили звернути увагу на зовнішній вигляд журналістів. На цьому тижні від ефірів були відсторонені кілька жінок, які працюють ведучими новинних програм. Причиною стала їх «надмірна вага», повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вісім журналісток, які, як заявила директор державної телерадіокомпанії Єгипту (ERTU) Сафа Хегазі, є занадто повними, не зможуть виходити в ефір, поки не схуднуть. Хегазі рекомендувала їм сісти на дієту. Згідно з рішенням мовника, у жінок є один місяць для того, щоб схуднути і знову з'явитися в ефірі «в належному вигляді». Хадіджа Хаттаб, одна з восьми відсторонених ведучих, заявила, що вона ще не була офіційно повідомлена про розпорядження Хегазі. За її словами, глава ERTU сказала, що проти тих, хто не в змозі схуднути до середини вересня, «буде вжито заходів».

«Я вважаю себе звичайною єгипетською жінкою, яка виглядає нормально, і я не використовую занадто багато косметики», - заявила Хаттаб, підкресливши, що це було образливо і прикро, коли її назвали «жирною» і усунули від ефіру.

Рішення телерадіокомпанії викликало бурю невдоволення як з боку відсторонених ведучих, так і з боку правозахисників. Одна з єгипетських правозахисних груп заявила, що такий захід суперечить конституції країни і є формою насильства по відношенню до жінок.

Відзначимо, що в інтернеті багато людей підтримали рішення телерадіокомпанії. Деякі коментатори з єгипетських ЗМІ (наприклад, Al Ahram) також висловилася за звільнення людей, що мають зайву вагу, і навіть помічали, що вісім осіб - занадто незначна група, пропонуючи звільнити повних ведучих і з інших каналів. Незважаючи на бурхливу полеміку, джерела в компанії повідомили журналістам, що ERTU не має наміру переглядати своє рішення.

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...

У Міноборони пояснили, чи повертатимуть право керувати авто після оновлення даних у ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:31

Суд може обмежити право на керування автомобілем тим, хто намагається уникнути оновлення даних у ТЦК, але після виконання вимог законодавства це обмеження скасують. Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемаратон...