Черкаси-2: У павлоградській школі розпилили невідому речовину, евакуйовано понад 600 осіб (фото)

Надзвичайна подія виникла по обіді. На місце події прибули пожежно-рятувальні підрозділи, поліція, газова служба та керівництво міста.

Фото:прес-служба Павлоградської міської ради

У Павлограді на Дніпропетровщині в загальноосвітній школі №5 розпилили невідому речовину, понад 600 учнів і вчителів вивели з будівлі. Про це повідомляє прес-служба Павлоградської міської ради, інформують Патріоти України.

За попередніми даними, у результаті інциденту ніхто не постраждав. Одна людина звернулася зі скаргами на погіршення самопочуття. Фахівці з’ясовують, яка саме речовина була розпилена.

Надзвичайна подія виникла по обіді: у школі невстановленою особою було розпилено речовину невідомого походження, яка викликала першіння і кашель. Негайно здійснили евакуацію учнів, вчителів та персоналу школи, провели провітрювання, дегазацію і вологе прибирання приміщень.

На місце події прибули пожежно-рятувальні підрозділи, поліція, газова служба та керівництво міста. Фахівці зібрали проби повітря для дослідження на наявність фенолу, формальдегіду, аміаку.

Як повідомлялося раніше, 8 травня у Черкасах госпіталізували 42 дітей, бо вони почали втрачати свідомість під час шкільної лінійки.

Згодом, за інформацією прес-служби МОЗ, у Черкасах до обласної лікарні з симптомами отруєння звернулися 94 дитини, 53 з них і двоє дорослих госпіталізовані.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...