"Клуб политических самоубийц": Мер Дніпра жорстко розкритикував Раду за перейменування Дніпропетровської області

Рішення про перейменування Дніпропетровської області підтримали 240 депутатів.

Борис Філатов. Фото: соцмережі.

Мер Дніпра Борис Філатов різко висловився після сьогоднішнього перейменування парламентом Дніпропетровської області в Січеславську, передають Патріоти України.

«Я категорически против переименования области искусственно выдуманным словом. Это не парламент, а клуб политических самоубийц», — написав Філатов в Facebook.

Рішення про перейменування Дніпропетровської області підтримали 240 депутатів. «Проти» висловилася фракція «Опозиційного блоку» і частина позафракційних парламентаріїв. Якщо прийнятий документ не викличе заперечень у суддів Конституційного суду, законопроект повернеться в парламент, депутати ще раз проголосують за нього, і область буде перейменована. Однак, Філатов вірить, що це не відбудеться.
Судячи з коментарів під постом, у мера виявилося не так багато прихильників. Невелика частина жителів області погодилася з Філатовим.

Ірина Марзюк: «Категорически против переименования нашей области в Сичеславскую! Категорически и агрессивно! И я неспокойна! Просто бесит!»

Наталі Наталі: «Я тоже очень надеюсь, что не получится… Если им так хочется переименовать, почему не провести референдум, чтобы сами жители области решали, как будет называться область, в которой они живут».

Ігор Вольвач: «Хочется верить что у них ничего не выйдет. На референдуме Сiчеславська 100% бы не прошла».

Gevorg Hamoyan: «А почему не спросят днепровцев? А почему не Днепровская область?».

Більшість коментаторів спокійно сприйняло цю новину. Деякі згадали історію, вважають, що нова назва - красива і патріотична.

Сергій Литвиненко: «Супер, правильне рішення і красива назва дуже! Потрібно було і місто так назвати».

Дмитро Самойленко: «Подалі від радянщини. Січеславська буде».

Максим Олещенко: «А Днепропетровская это не искусственно выдуманное? На самом деле в новизне нет ничего страшного. Это всего лишь личные страхи и тараканы».

Ірина Бетке: «Це майже єдине питання, в якому я з Вами не згодна. Якщо не при цій владі, то при наступній — а Січеславська буде».

Сергій Литвиненко: «А знаєте чому Січеслав та Січеславська правильно, тому що наша область стала сучасною „Запоріжською Січью“ у боротьбі з окупантом в 2014. Набільше добровольців та загиблих. Такою назвою ми б увіковічили їх подвиг!»

Yurii Sharai: «Днепровская более логичное название, но привыкнем к любому».

Олена Белінська: «Але слово красиве… і пасує області, яка стала форпостом у найскрутніші часи».

Юрий Лысенко: «А я за! Мне морально намного комфортней жить без коммунистических вождей».

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...