"Клуб политических самоубийц": Мер Дніпра жорстко розкритикував Раду за перейменування Дніпропетровської області

Рішення про перейменування Дніпропетровської області підтримали 240 депутатів.

Борис Філатов. Фото: соцмережі.

Мер Дніпра Борис Філатов різко висловився після сьогоднішнього перейменування парламентом Дніпропетровської області в Січеславську, передають Патріоти України.

«Я категорически против переименования области искусственно выдуманным словом. Это не парламент, а клуб политических самоубийц», — написав Філатов в Facebook.

Рішення про перейменування Дніпропетровської області підтримали 240 депутатів. «Проти» висловилася фракція «Опозиційного блоку» і частина позафракційних парламентаріїв. Якщо прийнятий документ не викличе заперечень у суддів Конституційного суду, законопроект повернеться в парламент, депутати ще раз проголосують за нього, і область буде перейменована. Однак, Філатов вірить, що це не відбудеться.
Судячи з коментарів під постом, у мера виявилося не так багато прихильників. Невелика частина жителів області погодилася з Філатовим.

Ірина Марзюк: «Категорически против переименования нашей области в Сичеславскую! Категорически и агрессивно! И я неспокойна! Просто бесит!»

Наталі Наталі: «Я тоже очень надеюсь, что не получится… Если им так хочется переименовать, почему не провести референдум, чтобы сами жители области решали, как будет называться область, в которой они живут».

Ігор Вольвач: «Хочется верить что у них ничего не выйдет. На референдуме Сiчеславська 100% бы не прошла».

Gevorg Hamoyan: «А почему не спросят днепровцев? А почему не Днепровская область?».

Більшість коментаторів спокійно сприйняло цю новину. Деякі згадали історію, вважають, що нова назва - красива і патріотична.

Сергій Литвиненко: «Супер, правильне рішення і красива назва дуже! Потрібно було і місто так назвати».

Дмитро Самойленко: «Подалі від радянщини. Січеславська буде».

Максим Олещенко: «А Днепропетровская это не искусственно выдуманное? На самом деле в новизне нет ничего страшного. Это всего лишь личные страхи и тараканы».

Ірина Бетке: «Це майже єдине питання, в якому я з Вами не згодна. Якщо не при цій владі, то при наступній — а Січеславська буде».

Сергій Литвиненко: «А знаєте чому Січеслав та Січеславська правильно, тому що наша область стала сучасною „Запоріжською Січью“ у боротьбі з окупантом в 2014. Набільше добровольців та загиблих. Такою назвою ми б увіковічили їх подвиг!»

Yurii Sharai: «Днепровская более логичное название, но привыкнем к любому».

Олена Белінська: «Але слово красиве… і пасує області, яка стала форпостом у найскрутніші часи».

Юрий Лысенко: «А я за! Мне морально намного комфортней жить без коммунистических вождей».

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...