Чернігівські письменники Тетяна і Сергій Дзюби отримали нагороду імені Ернеста Хемінгуея

Твори Сергія і Тетяни прочитали понад чотирьох мільйонів людей в усьому світі.

Сергій та Тетяна Дзюби. Фото: cult.gov.ua.

"Приємна новина надійшла з Канади – відомі письменники і журналісти з Чернігова: Тетяна Дзюба (Тетяна Анатоліївна також і науковець, доктор наук із соціальних комунікацій) і наш колега з газети «Деснянська правда» Сергій Дзюба нещодавно стали лауреатами почесної міжнародної нагороди – премії імені Ернеста Хемінгуея в номінації «Країни і континенти» за зміцнення творчих зв’язків між народами", - написав Віталій Леус у своїй статті для Жінка-українка, передають Патріоти України.

Засновники цієї престижної відзнаки – канадське видавництво «Litsvet» і відомий журнал «Новий Світ» (головний редактор – письменниця, сценарист, кінокритик Олена Жукова, заступник головного редактора – письменник, публіцист Михайло Співак). Як відомо, саме в цьому видавництві у Канаді вийшов чотиритомник Тетяни і Сергія «Вірші 60-ма мовами світу», який отримав значний резонанс у багатьох країнах.

Взагалі ж, Сергій і Тетяна Дзюби – лауреати почесних нагород у Канаді, Великобританії, Німеччині, Болгарії, Македонії, Росії, Білорусі, Казахстані. Їхні твори перекладені вже 60-ма мовами світу і надруковані в 36 країнах. А книжки вийшли в США, Канаді, Великобританії, Швеції, Польщі, Болгарії та Казахстані. Зараз готуються до друку збірки віршів Тетяни і Сергія у Франції та Чехії. А роман-серіал для дітей «Потягуськи» Сергія Дзюби (створений у співавторстві з Іриною Кулаковською), перекладений уже кількома мовами, цього року ошатно видають у Канаді (у видавництві «Litsvet») та Вірменії (за державним замовленням).

Твори Сергія і Тетяни прочитали понад чотирьох мільйонів людей в усьому світі. Особисто я щиро зворушений тим, що всі свої 60 книжок Сергій Дзюба присвятив дружині Тетяні. Та головне – це їхня творчість, подвижницька літературна діяльність, яка дійсно єднає народи.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...