"Чорна бухгалтерія" регіоналів: Антикорупційна прокуратура взяла в оборот голову ЦВК Охендовського

Зокрема у нього було віідібрано зразки почерку для експертизи його підпису.

Михайло Охендовський. Фото:ukranews.comУ голови ЦВК Михайла Охендовського було відібрано зразок почерку для експертизи його підпису. Про це журналістам повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Холодницький прокоментував допити керівництва Центрвиборчкому у справі так званої “чорної бухгалтерії” Партії регіонів. Зокрема він зазначив, що у цій справі допитано вже п'ятьох – народного депутата Сергія Лещенка, заявника у справі - колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака, та голову ЦВК і двох його заступників.

"У свідка, поки що, Охендовського відібрано зразки почерку і будуть здійснюватися інші передбачені КПК запити, експертизи і таке інше. Але на це потрібен час”, - сказав Холодницький. Також він додав, що цим трьом членам ЦВК було запропоновано пройти поліграф.

Водночас він зазначив, що лише одна особа із допитаних погодилась на це. Прокурор не назвав прізвища, але сказав, що це була жінка.

“Всім свідкам ми пропонуємо добровільно пройти поліграф, бо примусити їх ми не можемо. Двоє відмовились, один погодився. Жінки поліграфа не бояться”, - сказав Холодницький. Також він додав, що ті, хто відмовився, пояснили це тим, що не довіряють цій техніці.

Крім того, Холодницький не виключив, що на допит у цій справі буде викликано також і колишнього голову ЦВК Володимира Шаповала. Також антикорупційний прокурор закликав громадськість не вимагати негайних результатів, оскільки для того, щоб вручити підозру будь-кому, потрібно зібрати доказову базу для суду.

І додав, що не варто шукати політики у даній справі, тому що її там немає і не буде.

Як відомо, 30 травня НАБУ розпочало розслідування за заявою колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака. Він повідомив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів на суму майже 2 млрд доларів ряду колишніх та нинішніх високопосадовців, серед яких і голова ЦВК Охендовський.

Сьогодні, 13 червня, на допиті побували голова ЦВК Охендовський та заступники голови ЦВК Андрій Магера і Жанна Усенко-Чорна. Їх викликали у справі так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Охендовський заявив , що "жодних грошових коштів ніколи не брав ні від тієї політичної сили, з якою, можливо, пов'язується це провадження, ні від будь-яких інших політичних сил”.

Маловідомі факти історії: Данило Галицький не перший наш король, інший князь отримав цей титул значно раніше, а Русь-Україна - статус королівства аж до ХХ століття

неділя, 28 квітень 2024, 6:15

В середні віки королівський титул надавався владою або Римських понтифіків, або очільниками Священної Римської імперії (папи та імператори довгий час змагались за виключне право на цей привілей,-ПУ). Тому найвпливовіші правителі Русі після прийняття хр...

Актриса Марія Машкова назавжди зреклася свого батька-путініста

неділя, 28 квітень 2024, 5:58

Російська акторка Марія Машкова, яка емігрувала до Америки, розповіла, що більше не думає про свого батька і не переймається щодо стосунків із ним після того, як він закликав її покаятися за засудження війни в Україні та повернутися в Росію. В одному з...