Чужий Lexus віщує нещастя: Прокурора з Черкас запроторили до в'язниці

Після отримання хабаря прокурор був затриманий у власному автомобілі.

Прокурор опинився у тюрмі через "Лексус". Фото: РБК.

Прокурору прокуратури міста Черкаси присудили п'ять років в'язниці за отримання хабара в розмірі $ 1,5 тис., коли він був процесуальним керівником в кримінальному провадженні щодо використання завідомо підробленого свідоцтва про реєстрацію автомобіля Lexus RX 350 з червня 2015 року. Про це повідомляє "Кропива", передають Патріоти України.

Відповідний вирок по вже екс-співробітнику прокуратури Олександру Матюшенку ухвалив Придніпровський районний суд. На початку вересня 2015 року він під час зустрічі з особою, у якої було вилучено автомобіль, висунув вимогу про передачу йому неправомірної вигоди в розмірі $ 1,5 тис. за повернення автомобіля і сприяння в проведенні експертизи.

На початку листопада 2015 року гроші були передані прокурору постраждалим, який попередньо звернувся в поліцію із заявою про вимагання хабара. Після отримання коштів прокурор був затриманий у власному автомобілі. Вина підсудного підтверджувалася доказами, зібраними шляхом негласних слідчих дій.

Швидше за все, підсудний спробує оскаржити свій вирок, адже рішення Придніпровського районного суду є лише першою інстанцією. Автомобіль Lexus RX 350 був вилучений у потерпілого в червні 2015 року, коли після огляду документів представниками УДАІ йому повідомили, що свідоцтво містить ознаки підробки, а автомобіль є "двійником". Тільки у травні 2017 року за скаргою потерпілого автомобіль був повернутий за рішенням суду.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...