Даля Грибаускайте порадувала прихильників світлиною в національному костюмі (фотофакт)

В червні Литва відзначила традиційне національне свято, коли патріоти вбираються у народне вбрання.

Президент Литви Даля Грибаускайте. Фото: Фейсбук.

Традиційно литовці в червні відзначають найулюбленіше свято Йонінес — Іванів день (аналог Івана Купала), що сягає корінням ще в дохристиянську епоху Литви, часи язичницького поклоніння силам природи. Спочатку день літнього сонцестояння називався святом Расос, іноді його називали Куполінес, так як в ніч з 23 на 24 червня місцеві знахарки збирали мали особливу силу лікувальні трави.Після введення християнства цей день став ототожнюватися зі Святим Йонасом, пишуть Патріоти України.

Сьогодні Йонінес широко відзначається з 21 по 24 червня у всіх куточках Литви, але з особливим розмахом його святкують в найдавнішій столиці Литви — Кернаве (національний заповідник знаходиться в 35 км від Вільнюса).

Цьогоріч для свята Йонінес президент Литви Даля Грибаускайте обрала чудовий національний костюм, чим викликала справжнє захоплення у своїх прихильників у Литві і в Україні.

"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...