Давайте підтримаємо 22-річного талановитого українця Антона Головаченка, який створив унікальний екзоскелет UniExo (відео)

​UniExo - прототип роботизованого екзоскелету, що дає інвалідам, або людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, можливість знову повноцінно пересуватися і робити майже все, що може робити здорова людина.

Антон Головаченко. Фото: Фейсбук.

У Києві живе один хлопець, якого звуть Антон Головаченко. Антону - 22 роки, і він уже кілька років працює над проектом UniExo - прототипом роботизованого екзоскелету, що дає інвалідам, або людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, можливість знову повноцінно пересуватися і робити майже все, що може робити здорова людина. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці розповідає Ілля Кенігштейн, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У світовій індустрії екзоскелетів лідирує біонічний костюм ReWalk, що дає можливість людям з серйозними ушкодженнями спини знову почати ходити. Цей костюм створений ізраїльським винахідником Амітом Гоффером, і єдиним мінусом цього винаходу є його висока ціна - ReWalk коштує майже $70. 000.

Прототип Антона Головаченка коштує в рази дешевше, і використовує модульну систему, яку можна застосовувати як для реабілітації після переломів, так і для реабілітації повністю паралізованої людини. На відміну від конкурентів, цей екзоскелет керується за допомогою нейрошлема або нейробраслетів. Вартість виробництва однієї частини екзоскелету - в діапазоні від $4 000 до $15 000, включаючи компоненти з пластику та металу, серводвигуни, стабілізатори, програмний блок і сенсори. У світі подібних рішень - це недорого. А завдяки 3D-принтеру можна домогтися зменшення вартості виробництва.

Рік тому UniExo переміг в конкурсі European Youth Award в категорії "Healthy Life", а за останні кілька років отримав більше десятка українських і світових нагород.

Ось такі проекти я люблю. Хлопець - реально фанат своєї справи, і я вже кілька років спостерігаю за тим, як він розвиває свій стартап. Антон самостійно розробляє сценарії виходу на ринки США, ОАЕ, Ізраїлю, Гонконгу і т.д., спілкується з U.S. Department of Health and Human Services, який курирує багато федеральних програм у сфері охорони здоров'я в США і перемагає на конкурсах. І безуспішно намагається пробитися крізь неприступну ієрархію і байдужість чиновників з Міністерства охорони здоров'я України. Дуже не хотілося б, щоб і ця дивовижна історія закінчилася для України тим же, що і більшість подібних.

Ось тут - голосування Silicon Valley Robotics за право для кращого проекту взяти участь в програмі стартап-акселерації, яка відбудеться в травні-червні 2017 року в США. Будь ласка, проголосуйте за UniExo.

Метеозалежним приготуватись: Попереду кілька днів важких магнітних бур

четвер, 18 квітень 2024, 7:15

Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США опублікував прогноз сонячної та геомагнітної активності на 18-20 квітня 2024 року . Геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу...

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...