"Де наші родичі?": У Києві пікетували посольство Росії через зниклих без вісти за роки окупації кримчан (фото, відео)

За час окупації Криму там зникли без вісти 15 осіб, з них вісім знайдено вбитими

Фото: "Цензор"

27 вересня у столиці відбувся пікет. Під посольством Росії у Києві демонстранти вимагали розслідування викрадень та вбивств людей в окупованому Криму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Цензор".

За словами мітингувальників, в анексованому Криму зник ще один кримський татарин - Ерфан Османов. Він живе в окупованому селищі Фонтани Сімферопольського району. «Ми вимагаємо ефективного розслідування Росією всіх зниклих. Просимо відповісти на запит по Ервіну Ібрагімову», - сказала заступниця координатора «КримSOS» Євгенія Андреюк. Член конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов зник у травні 2016 року в Бахчисараї. Наразі його доля невідома.

Також на акції були присутні учасники кримськотатарського національного руху. «Ми не бачимо ефективного розслідування по жодному зникненню та вбивству, про які нам відомо в Криму» - сказав кримськотатарський дисидент Сінавер Кадиров. За інформацією «КримSOS», станом на сьогодні відомо про 15 викрадень людей на окупованому півострові. Ще 9 людей, які вважалися зниклими безвісти, пізніше знайшли мертвими.

"В целом за время оккупации Крымского полуострова без вести пропали 15 человек, как минимум 8 человек были найдены убитыми. Всё это время родственники пропавших живут в страхе и горечи. Им остается надеяться лишь на массовую огласку исчезновений, которая повлечет давление на страну-агрессора Россию и заставит вернуть домой пропавших на полуострове украинцев", - кажуть активісти.

"27 сентября 2014 года, в Крыму похитили сына и племянника известного крымскотатарского активиста Абдурешита Джеппарова. По данным свидетелей, неизвестные затащили 19-летнего Исляма Джеппарова и его двоюродного брата 23-летнего Джевдета Ислямова в микроавтобус и увезли в неизвестном направлении. Уже два года российские правоохранительные органы проводят так называемое расследование, которое не дало никаких результатов. По мнению родственников, Следственный комитет РФ создаёт иллюзию расследования, но на самом деле заметает следы совершенного против крымских татар преступления", - додають активісти.

"Сегодня мы третий раз приходим под стены посольства РФ с одним и тем же вопросом - где все те люди, которые пропали в Крыму за два года оккупации?", - обурюються громадяни.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...