Де в Україні найчистіше повітря: Екологічний рейтинг забрудненості областей (інфографіка)

Донецька - одна з найбільш шкідливих областей країни. А Чернівецька і Закарпатська - входять у топ-5 найекологічніших.

Екологія в Україні. Фото: aurasvit.com

Журнал "Фокус" дізнався, у яких областях України жити шкідливо для здоров'я, а в яких екологічна ситуація більш задовільна. Такий рейтинг забрудненості областей України був складений, враховуючи низку показників. Про це повідомляють Патріоти України.

Зокрема, список критеріїв склали: викиди в атмосферу забруднювальних речовин, скидання стічних шахтно-кар'єрних, колекторно-дренажних вод, частка питної води, яка за якістю не відповідає стандарту, створення особливо небезпечних відходів І-ІІІ, концентрацію нітратів в ґрунті, а також середньорічну дозу радонового опромінення, яке одержує людина, яка 80% часу проводить в приміщенні.

Згідно з повідомленням, Україна займає 44 місце у рейтингу 180 країн за індексом екологічної ефективності в 2016 році. Більше про екологічний стан областей України можна дізнатися нижче.

Приїхав із "бізнес-ідеєю" аж із Черкащини: У Харкові затримали шахрая, який міняв смартфони... на муляжі (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:05

Слідчі оголосили підозру 39-річному чоловікові, який підміняв посилки на пошті. Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини, у вересні 2023 року до поліції звернувся директор поштового відділення та повідомив, що невідомий викрав мобільн...

Паспорти придбали за хабар, в Україні ніколи не бували: Роми обманювали швейцарську владу, прикидаючись... українцями

середа, 8 травень 2024, 11:59

У столиці Швейцарії Берні виявили низку випадків зловживання українськими паспортами з боку ромів. Про це пише місцевий портал новин Nau, передають Патріоти України. Щонайменше десять сімей ромів використовували отримані обманним шляхом або за хабар па...