"Де ви понагрібали посвідчень?": У Житомирі водія, який образив матір загиблого бійця АТО, звільнили з роботи (відео)

Тим самим чоловіка, який викликав лють у громади, врятували від самосуду.

Світлана Абрамович, мати загиблого бійця. Фото: Житомир.infoУ Житомирі звільнений водій міської маршрутки №33, який образив Світлану Абрамович - мати бійця 30-ї бригади, що загинув два роки тому в бою на Донеччині, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Житомир.info".

Жінка поверталася додому з кладовища, де вона щодня провідує могилу свого єдиного сина Артема. Натомість водій у грубій формі зажадав, щоб жінка сплатила три гривні попри те, що вона пред’явила посвідчення, яке надає їй право безкоштовного проїзду.

"Він повертається і дуже голосно, на всю маршрутку каже: «Де ви понагрібали цих посвідчень «родина загиблого»? Далі витягує якесь посвідчення, перед носом помахав і продовжив, «Я його ніде не показую і не користуюся ним, як ви». Я думала, що поки буду виходити, що він попросить вибачення – ні", - розповідає Світлана Абрамович.

Вона розповіла, що три місяці шукала свого сина в Донецьку, а поховали його тільки через дев’ять місяців. "Побачила те поле, яке повністю порите "Градами" було, і ті два танка, які моя дитина зупиняла там. І коли його з-під башти вигребли через три місяці. Єдиний. Онуків не залишилося", - плаче Світлана Абрамович.

Після того, як активісти надали розголосу цій справі, водій маршрутки був звільнений з роботи, повідомив представник перевізника Микола Наумчук.

Натомість ветерани АТО кажуть, що таким чином перевізник не покарав його, а врятував від самосуду. Активісти пояснили, що їм просто увірвався терпець, бо мало не щотижня водії принижують і ображають родичів загиблих бійців, вимагаючи платити за проїзд.

"Найбільш прикро, що сідаю в 11 маршрутку минулого тижня. З квітами їду на кладовище до дитини. Я йому показую посвідчення сім'ї загиблого, а він говорить: у мене таких, як ти, знаєш скільки за цілий день? Даєш 3 грн., просиш зупинити біля кладовища, і йдеш до дитини", - каже мама загиблого військовослужбовця Наталія Дульчик.

"І люди не заступаються… У нас немає сімей загиблих, у нас немає хлопців загиблих, що є військове кладовище", - зітхає Світлана Абрамович.

Представники міської ради пообіцяли провести виховну роботу із перевізниками, нагадавши їм про пільговиків.

«Підприємство має розібратися з даним водієм, він працювати на цьому підприємстві не буде вже з сьогоднішнього дня, а я особисто проконтролюю, щоб на інших підприємствах міста Житомира він теж не працював. Те, що в наших силах – поінформувати і забезпечити, щоб такі ситуації більше не повторювалися, це ми обов'язково забезпечимо», - сказав заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...