Дешево і сердито: У Нідерландах будуватимуть перші на планеті "вічні" пластикові дороги

Такі траси зносостійкі, дешеві і довговічні.

Принципово новий підхід до будівництва доріг пропонують нідерландці, повідомляють Патріоти України.

"Вони збираютьмся прокласти країною траси з пластику. Такі дороги порівняно із звичайними будуть служити в рази довше, будуть менш схильні до стирання і інших пошкоджень, а також обійдуться дешевше. До того ж, нові автостради допоможуть очистити світовий океан від сміття", - пише видання.

Найбільша шляхобудівна компанія KWS Infra з Нідерландів і фахівці VolkerWessels збираються вже найближчим часом почати перший на планеті проект по створенню автомобільних трас з пластику.

Дороги з переробленого синтетичного матеріалу спочатку з'являться в Роттердамі. Міська влада вже дала згоду на реалізацію проекту. Його автори зараз шукають партнерів для виконання робіт.

Принципово важливим є те, що пластик для будівництва доріг буде перероблятися саме з відходів виловлених у світовому океані.

У Нідерландах будуватимуть перші на планеті "вічні" пластикові дороги - фото 1

Монтаж пластикових трас займе лічені тижні, на відміну від традиційної технології, при якій на ці будівельні роботи йде кілька місяців. Легкі і надійні пластикові конструкції будуть укладатися зверху на вирівняний пісок.

Цікаво, що рити спеціальні траншеї для прокладки комунікацій уздовж таких доріг не доведеться. Відповідно, це дозволить заощадити і час, і гроші. Конструкція пластикової плити всередині порожня. Вона вже передбачає можливість використання різних кабелів і навіть водопроводу.

У Нідерландах будуватимуть перші на планеті "вічні" пластикові дороги - фото 2

На офіційній сторінці компанії у Фейсбуці стверджується, що новий вид дорожнього покриття не піддається утворенню ям. Дороги зможуть витримувати діапазон температур від -40 до +80 градусів за шкалою Цельсія, будуть стійкі до хімічних реагентів і зможуть майже повністю обходитися без техобслуговування.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...