Детективи НАБУ в Львові затримали чиновника "Укрзалізниці", який на шпалах "заробив" 13 мільйонів гривень

Посадовець за державні кошти купував деревину за цінами, що вище на 80%.

Рельси- рельси, шпали- шпали... принесли чиновнику 13 мільйонів гривень. Фото: rasfokus.ru.У вівторок, 30 серпня, НАБУ затримало в Львові посадовця, який витратив більше 13 млн грн філії "Центру управління промисловістю", що належить ПАТ "Укрзалізниця". Про це йдеться на сайті НАБУ, повідомляють Патріоти України.

Посадовець з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та м.Львові при здійсненні закупівель деревини (шпал та брусів) за цінами, завищеними більше ніж на 80%, заволодів держкоштами на суму 13,65 мільйонів гривень.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), накладено арешт на гроші у безготівковому вигляді на рахунках підконтрольних підприємств у сумі 21 мільйон гривень з метою відшкодування збитків та забезпечення конфіскації майна.

Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...