До Києва перебралися відомі кримінальні авторитети Донбасу - рівень злочинності зріс у рази

Київ, як і будь-яка столиця, завжди притягував криміналітет: тут сконцентровані фінанси, багаті люди, пояснив начальник столичної поліції.

Ілюстрація:uchan.to

Начальник столичної міліції Андрій Крищенко розповів, що рівень злочинності в Києві зріс в кілька разів. Однією з причин цього є збройний конфлікт на сході, який спровокував переїзд "кримінального" Донбасу до Києва. Про це пише Цензор.нет, інформують Патріоти України.

"У Київ приїхала велика кількість внутрішньо переміщених осіб. Ну, і ми розуміємо, що там криміналу важче, і він їде сюди. Київ, як і будь-яка столиця, завжди притягував криміналітет: тут сконцентровані фінанси, багаті люди", - розповів шеф поліції в інтерв'ю виданню.

Все ж це не одна причина, яка призводить до збільшення зростання злочинності. Другою є економічна криза, яка в усі часи провокувала збільшення рівня крадіжок та вуличної злочинності. Крищенко уточнює, що в порівнянні з минулим роком зростання злочинності становить приблизно 60%, а крадіжок побільшало на 80%.

Ускладнює процес обрання запобіжного заходу грабіжникам, який пов'язаний з лояльним Кримінальним кодексом. Крищенко уточнює, що він більш європейський і у цьому вся біда.

У приклад він ставить неодноразові випадки, коли людей, які постійно трапляються правоохоронцям за крадіжки, неможливо посадити до в'язниці саме через законодавство, яке також передбачає невелику суму застави.

Слід також нагадати, що згідно із законом Савченко на волю виходить велика кількість рецидивістів.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...