До сих пор помню: когда выступали во Дворце "Украина", было много цветов, я их собрал, и в первом часу ночи пошел на Майдан, - Вахтанг Кікабідзе повертається до Києва

Росія з усіх сил старається перешкодити отриманню Грузією та Україною безвізового режиму з ЄС, вважає співак.

Вахтанг Кікабідзе. Фото:www.bbc.com

Вахтанг Кікабідзе - частий гість у Києві. У минулому році він об'їздив Україну з великим туром, і тепер вирішив повторити свій успіх знову. Видання Гордон зустрілося з артистом пізно увечері в київському готелі напередодні його концерту. Цього разу гастролі для Буби почалися з неприємностей: помер його брат, і він прилетів до Києва прямо з похорону. Розмова вийшла короткою, настрій у Кікабідзе зі зрозумілих причин було складним, кожне слово давалося йому важко, але він багато разів повторив, що стежить за політичною ситуацією і знає всі останні новини, передають Патріоти України.

Співак висловив свою думку стосовно заяви Жана-Клода Юнкера, що Україна стане членом ЄС у найближчі 20-25 років.

"Якби це залежало від мене, я б завтра ж всіх туди привів - і вас, і нас. Я думаю, це думка однієї людини. Але коли я почув, мені страшно стало, що такий термін назвали. Якщо народ зрозуміє, що потрібен час, він витерпить все. Треба весь час пам'ятати, що відбувалося на Майдані. Це видовище було моторошне, тому треба тверезо до цього ставитися.

Якщо оглянемося назад і згадаємо, що з Грузією було, то ми теж дуже довго до цього йшли. Хоча не знаю, чи приймуть туди наших чи ні. Головна роль все-таки у народу повинна бути. Не хочу нікого образити, це моя думка, але народ повинен знати, що стільки років ми мучилися під серпом і молотом, краще ще трохи помучитися, але знати, що ми йдемо правильним шляхом. Вісімдесят відсотків народу ж не знає, що таке Євросоюз." - заявив він.

"У червні обіцяють зробити безвізовий режим з ЄС - спочатку Грузії, а трохи пізніше Україні. Я почав вірити в те, що візи скасують, але є якісь сили, які цього не хочуть. Відчуваю, що Росія сильно працює, щоб у нас не вийшло." - вважає Кікабідзе.

Також грузинський метр розповів, що відчував, коли восени минулого року відвідав Київ.

"У мене було відчуття, що це інша країна, щось змінилося. Це відчувалося навіть у тому, як люди слухали мої пісні. Українські концерти тривали майже три години, тому що люди з залу зі мною розмовляли. Весь час відчувалася тривога очікування. Я навіть жартома сказав: "Небесна сотня, яка загинула, чекає, що буде далі".

Досі пам'ятаю: коли ми виступали в Палаці "Україна", було багато квітів, я їх зібрав, і з цими квітами в першій годині ночі пішов на Майдан. Я думав, що там нікого не буде, а коли прийшов, там народ стояв. Важко описати те, що ми бачили, але це був жах. Цього разу теж обов'язково сходжу на Майдан." - підсумував співак.

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...