До затриманого в Італії українського військового не допускають консула, - нардеп

У затриманні військовика в Болоньї брали участь щонайменше 15 осіб.

Віталій Марків. Фото:Zaxid.net

Народний депутат, координатор батальйону імені Кульчицького Андрій Антонищак заявив, що затриманий в Італії доброволець Віталій Марків має громадянство цієї країни. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на канал 112.

Також, за словами депутата, до Марківа не пускають консула.

“Його тримають в містечку за 40-50 км від Мілана у в'язниці. Не пускають українських дипломатів, мотивуючи це тим, що Віталій має італійське підданство. Так, він має італійське підданство…”, – сказав політик в ефірі телеканалу, додавши, що після подій на Майдані Марків відновив свій український паспорт.

Політик також зазначив, що в затриманні військовика брали участь щонайменше 15 осіб.

Слід нагадати, що Марківа затримали 30 червня в місті Болонья за підозрою у причетності до загибелі фоторепортера Роккеллі.

Зараз йому надали адвоката, але, як зазначає нардеп, буде відмова від захисника, якого надала італійська влада.

Як повідомляли італійські ЗМІ, 30 червня в місті Болонья заарештували за підозрою у причетності до загибелі фоторепортера Роккеллі українського добровольця. У ГПУ заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надання ґрунтовних доказів вини Марківа або його негайного звільнення.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...