Добре отримують лише жандарми: Кримчани поскаржилися на окупантів через нарахування мізерних пенсій

Як стало відомо, в анексованому Криму пенсіонерам при оформленні виплат не враховують "український стаж".

Ілюстрація:Poliksal.ru

В результаті навіть ті, хто працював по-білому отримують мізерні допомоги. Про це повідомили Обозревателю жителі півострова, зазначають Патріоти України.

"Моя мама, наприклад, отримує 8500 рублів, стаж тільки радянський зарахували. У зимовий час комуналка 3-4 тисячі рублів, але у нас будинок зі своїм опаленням. Воду місто дає, але багато хто користується бойлером, тому що гарячої води можна не дочекатися , зазвичай холодна йде", - говорить таксист Олексій.

"Нині людина, яка відпрацювала 40 років, має нагороди, отримує максимум 10 тис. руб (4,2 тис. грн). Одна моя знайома пропрацювала багато років кримським представником великої української компанії. Отримувала солідну білу зарплату, коли оформляла пенсію, їздила на материкову частину України за документами, але все марно. Вердикт - 8 тис. руб з копійками (3,4 тис грн). Така ж картина з людьми, у яких вчені ступені, звання, отримані при Україні", - розповідає мешканка півострова Вікторія.

"Добре отримують тільки правоохоронці, як то кажуть, жандармерія нагодована. А лікарям і вчителям всім пенсії зрізали", - скаржиться пенсіонерка Анна Коваленко.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...