Донька загиблого добровольця з Луганщини у Львові взяла участь у церемонії урочистого підняття державного прапора (фото, відео)

Окрім головного прапора області військові урочисто пронесли синьо-жовті стяги, які у свій час майоріли в найгарячіших точках на Сході, підтримуючи бойовий дух бійців зі Львівщини.

Фото:скрін відео

Львівська облдержадміністрація сьогодні розпочала роботу після урочистої церемонії підняття державного прапору. Підняла його дівчинка з Луганська, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ОДА.

Право підняти державний прапор надали Ангеліні Гуртяк, батько якої – доброволець, молодший лейтенант Юрій Гуртяк – брав участь в АТО. Він загинув 11 липня 2016 року, натрапивши на міну під Мар`їнкою Донецької області.

Юрій мав титул чемпіона світу з тайського боксу, тому мав позивний “Таєць”. Також він був одним із засновників ГО “Спілка ветеранів бойових дій, ветеранів АТО та волонтерів "Безпека Волині".

Окрім головного прапора області військові урочисто пронесли синьо-жовті стяги, які у свій час майоріли в найгарячіших точках на Сході, підтримуючи бойовий дух бійців зі Львівщини.

"Сьогодні особливий день не просто в історії України, сьогодні особливий день для кожного українця. Ми вшановуємо не просто Державний Прапор України, не просто один із основних символів нашої держави, ми вшановуємо сьогодні наші національні барви.

Жовте колосся і синє небо – це ті відтінки, які не народилися 26 років тому з Незалежністю України. Це ті національні кольори, які йдуть до нас з глибини віків, тисячоліть. Це саме ці кольори відбивалися іскрою в руці, коли Ярослав Мудрий будував Софію Київську, ці кольори відбивалися в очах золотого лева на синьому тлі, під цими кольорами йшли в бій козаки Хмельницького, за ці кольори стояли Січові Стрільці.

Ці кольори є святими для кожного українця. Поки є наш синьо-жовтий прапор, поки є наш золотий тризуб, доти є наша Україна і доти є ми, українці. Це символ не просто нашої держави – це символ нашої достойності, символ нашої перемоги, адже нам є чим гордитися, нам є що захищати", - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Курсанти роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли під час церемонії урочистим маршем.

Ворогу бракує сил: Мешканців Маріуполя вербують на війну проти України

вівторок, 30 квітень 2024, 1:45

В окупованому Маріуполі російські силовики просто на вулицях агітують людей вступати до лав військ РФ. Поліцейські та військові окупаційної армії зупиняють автівки та пропонують одразу на місці підписати контракт, передають Патріоти України. . Про це ...

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...