Допомога від Гобліна? Аксьонов розповів президенту РФ про можливу "гуманітарну катастрофу" на Херсонщині

Натомість Путін начебто дав розпорядження Аксьонову забезпечити газом українське місто Генічеськ.

Путін і Аксьонов. Фото:прес-служба КремляГлава окупаційного "уряду" Криму Сергій Аксьонов у розмові з президентом РФ Володимиром Путіним назвав ситуацію з газо- і теплопостачанням міста Генічеськ Херсонської області "такою же критичною, як і в минулому році". Розмова відбулася після закінчення засідання Державної ради РФ в Ярославлі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля, інформують Патріоти України.

"К нам поступило обращение от жителей города Геническа Херсонской области Украины. Люди просят разрешения о поставках природного газа с территории Крыма в этот город и в этот район. Там ситуация близка к гуманитарной катастрофе, ситуация прошлого года повторяется, когда люди тоже в разгар зимы остались без тепла, без газа", - сказав Аксьонов Путіну.

За його словами, за поставки січня 2016 року Україна залишилася винною "націоналізованій" Росією компанії "Чорноморнафтогаз" 18 млн рублів (приблизно 7,4 млн грн).

"Надо, конечно, наладить финансовую дисциплину в отношениях с соседями, это понятно. Но, тем не менее, помочь нужно, так что сделайте все то же самое, что и в прошлом году", - розпорядився Путін.

Як відомо, 2 січня 2016 року у Генічеську через зниження температури повітря до 14 градусів морозу і обмеження видобутку газу на Стрілковому родовищі в Херсонській області сталося зниження тиску на комунальному газопроводі, через що у 1,8 тис. абонентів багатоповерхових будинків і 400 абонентів приватного сектора не вистачило тиску газу для роботи газових автономних опалювальних приладів. 3 січня тиск газу знизився до критичного рівня.

До 5 січня місто опалювалося за рахунок електроенергії.

У Кремлі повідомили, що генічеська влада звернулася по допомогу до Москви, і 4 січня місто почало отримувати газ з РФ. У "Нафтогазі України" назвали цю інформацію "фейком російської пропаганди".

У компанії пояснили, що Генічеськ фізично не підключений до інших ділянок газотранспортної мережі материкової України. Влітку він забезпечується газом за рахунок поточного видобутку на Стрілковому родовищі, розташованому на Арабатській стрілці.

Надлишки видобутого газу відправляються в Глібовське підземне сховище, яке знаходиться на тимчасово окупованій території Криму. Взимку газ відбирається зі сховища і направляється в Генічеськ.

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...