Думка іноземця: Британський видавець назвав 5 речей, якими захоплюється в Україні

Пітер Дікінсон вважає, що Україну від більшості колишніх радянських республік вирізняє неймовірний досвід власними силами заповнювати прогалини, допущені слабкими держорганами. І найкращим прикладом цього є волонтерство.

Пітер Дікінсон. Фото:http://nv.ua/

Успішний британський видавець Пітер Дікінсон, який з 1997 року живе в Україні, назвав п'ять фактів, які у нашій країні йому подобаються найбільше. Про це пише видання Новое время, передають Патріоти України.

Волонтерство

В українців є неймовірний досвід власними силами заповнювати прогалини, допущені слабкими держорганами. В останні роки волонтерські рухи відіграли вирішальну роль у військовій обороні країни, надали підтримку постраждалим в результаті військового конфлікту і розробили програму реформ у сфері боротьби з корупцією. Саме це відрізняє Україну від більшості колишніх радянських республік.

Двомовність

На сьогоднішній день в Україні представлено одне з найбільших двомовних суспільств у світі. Незважаючи на спроби розділити українців за мовним принципом, більшість залишаються двомовними і в повсякденному житті легко переходять з української на російську. Особисто для мене це відмінний приклад суспільства, якому притаманні толерантність і різноманіття.

Стійкість до криз

З тих пір як я в кінці 1990‑х вперше приїхав в Україну, країна пережила кілька революцій, економічних криз і гібридну війну з Росією. Для більшості європейських країн вистачило б одного з цих потрясінь, щоб викликати масову паніку і призупинити розвиток суспільства. Українці ж зовсім інші — вони завжди залишаються напрочуд спокійними і продовжують жити звичайним життям.

Мода

Не дивно, що в останні роки українські модельєри нарешті отримали міжнародне визнання. Завжди вважав, що українці дуже добре одягаються і надзвичайно оригінальні у виборі гардеробу. Особливо це вражає, якщо врахувати обмежений бюджет багатьох з них.

Пунктуальна залізниця

Як англієць, я з особливою педантичністю ставлюся до розкладу поїздів. За 20 років в Україні у мене було сотні поїздок залізницею, а кількість затриманих рейсів я можу порахувати на пальцях однієї руки. Надійність залізничних послуг у країні просто феноменальна.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця "Азовсталі" Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...