Дуже скоро люди отримають безсмертя, - засновник Google

Технології в 2020-і роки дозволять створювати нанороботів, які візьмуть на себе функції нашої імунної системи, вважає Рей Курцвейл.

Рей Курцвейл: Люди скоро знайдуть безсмертя. Ілюстрація: hi-news.ru.

Футуролог, винахідник і технічний директор Google Рей Курцвейл пообіцяв, що в цьому столітті медичні технології дозволять перемогти смерть. В інтерв'ю американському журналу Playboy футуролог запевнив, що до цього року штучний розум досягне рівня, що порівнюється з сукупною продуктивністю всього людства. Станеться це в 2020-х роках, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Більш того, технології в 2020-і роки дозволять створювати нанороботів, які візьмуть на себе функції нашої імунної системи.

Мікроскопічні роботи будуть переміщатися в кровотоці людини і зможуть грати роль живих Т-клітин, атакуючи інфекції і ракові пухлини набагато ефективніше. Також таких роботів не зможе атакувати вірус СНІДу, який якраз знищує імунну систему людини.

"Ми могли б запрограмувати ці пристрої для протидії всім можливим патогенам та завантажувати з Інтернету поновлення для боротьби з будь-якими новими небезпеками, такими як нові біологічні віруси", - додає Курцвейл.

Рей Курцвейл.

Медицина вже зараз підвищує термін очікуваної тривалості життя людини на роки. Проте, за словами Курцвейла, ближче до 2029 року цей процес перейде на якісно інший рівень і буде збільшувати цей термін щорічно. Простіше кажучи, очікувана тривалість життя зростатиме швидше, ніж життя проходить, що можна побічно порівняти з безсмертям.

Рей Курцвейл є випускником Массачусетського технологічного інституту (MIT). Ця людина - визнаний експерт в області машинного навчання і розпізнавання мови.

Всесвітню славу йому принесли роботи в області футурології: Курцвейл активно просуває концепцію неминучої технологічної сингулярності, згідно з якою з якогось моменту прогрес стане настільки швидким і складним, що людина вже виявиться не в силах зрозуміти його.

У той же час, на думку футуролога, штучний інтелект, біотехнології, машини, що самовідтворюються, забезпечать людству матеріальний достаток, а медицина - особисте безсмертя.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...