Двоє екс-беркутівців з Харкова у статусі обвинувачених залишилися працювати в Нацполіції, - ГПУ

Андрій Хандрикін і Володимир Ріяко і досі працюють у харківському управлінні Національної поліції, хоча перебувають під слідством.

Беркутівці на Майдані. Ілюстрація:КорреспондентАндрій Хандрикін і Володимир Ріяко – екс-працівники харківського спецпідрозділу "Беркут" – досі працюють у харківському управлінні Нацполіції, хоча перебувають у статусі обвинувачених у справах часів Майдану. Про це повідомили в Генеральній прокуратурі, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

Справу проти Хандрикіна передали до суду слідчі управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури. Його обвинувачують у катуванні учасників Майдану (стаття 127 частина 2), яке карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Хандрикін є фігурантом епізоду 20 січня 2014 на вулиці Грушевського, де на колонаді на вході до стадіону Лобановського були побиті двоє учасників Майдану. "Беркутівці" зняли активістів із колонади, роздягли, знущалися, а потім одягнули в іншу одежу й доправили до райвідділу. Суд потерпілих до кримінальної відповідальності вирішив не притягувати.

У цій справі в статусі обвинувачених проходять іще двоє екс-співробітників харківського "Беркута" – Владислав Мастега й Артем Войлоков, які вже, перебуваючи в статусі обвинувачених, виїхали до Росії через прикордонний пункт пропуску Гоптівка (Харківська область).

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...