Двох поліцейських у Києві судитимуть за побиття чоловіка, який намагався зняти їх дії на телефон

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Ілюстрація:РБК-УкраинаУ Києві за побиття людини судитимуть двох поліцейських. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури, інформують Патріоти України.

До суду направлено відповідний звинувачувальний акт. Інцидент стався на території одного з київських гаражних кооперативів: потерпілий намагався зняти на телефон незаконні, на його думку, дії правоохоронців.

"Співробітники патрульної поліції намагалися з'ясувати стан алкогольного сп'яніння пасажира автомобіля, який знаходився на стоянці біля гаражів. А коли випадковий перехожий став знімати їх дії на мобільний телефон, правоохоронці, явно виходячи за межі наданих їм прав та повноважень, застосували щодо нього фізичне насильство.

Так, заламуючи чоловікові руки за спину і завдаючи йому удари в обличчя і різні частини тіла, поліцейські повалили його на землю, незаконно вилучили мобільний телефон і видалили з нього запис зазначених подій. При цьому поліцейські не врахували, що їх незаконні дії в цей час фіксувала камера вуличного спостереження", - повідомляє прокуратура.

Досудове розслідування встановило факти вчинення поліцейськими злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України, тобто перевищення співробітниками поліції своїх повноважень, що супроводжувалося насильством по відношенню до потерпілого.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...