Дискримінація за національною ознакою: Ходорковський виключив кримських татар зі списку політв'язнів

При цьому у списку тих, кому допомагає організація "Відкрита Росія", є кілька українців.

Михайло Ходорковський. Фото: ІноЗМІ

Організація "Відкрита Росія", керівником якої є російський опозиціонер Михайло Ходорковський, заявила про допомогу родинам політв'язнів, розсортувавши при цьому їх за національною ознакою, виключивши зі списку кримських татар. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст, публіцист, заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв, передають Патріоти України.

"В списке из 27 политзаключенных, семьям которых "Открытая Россия" решила материально помочь, есть несколько граждан Украины, сидящих в российских тюрьмах. Но нет ни одного крымского татарина. Хотя их также около трех десятков человек (не считая убитых, похищенных и пропавших без вести), а детей крымских татар, чьи отцы оказались за решеткой по политическим делам, – около семидесяти", - пише він.

На його думку, причиною цього є те, що активістка Марія Баронова, яка займається підтримкою і захистом політв'язнів, "является известной крымнашисткой и ксенофобкой". "Как и неназванные ею в данной пиаровской публикации "уважаемые эксперты", составившие "независимый демократический институт", определивший, семьям каких узников стоит помогать, а каких – не стоит. Вероятно, для большинства этих экспертов крымские татары — какой-то неполноценный народ, расходный материал при строительстве "Великой России". А значит – не заслуживает ни внимания, ни защиты, ни помощи, ни сочувствия", - пише Муждабаєв.

Він допускає, що складання списку в'язнів Кремля відбувалося за національною ознакою. "Считаю данный критерий недопустимым ни в политической, ни в правозащитной деятельности. По-моему, это просто позор, уважаемый Михаил Борисович", - додав журналіст.

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...