Дитячий пам'ятник та автоматична вбиральня: Кличко у Києві похвалився новими реконструкціями до "Євробачення" (фото)

Мер столиці наголосив, що Поштова площа - приклад того, яким має бути Київ: модерний і старовинний.

Фото:прес-служба КМДА

У Києві показали чергові оновлення до Євробачення. Після реконструкції відкрили наземну пішохідну частину Поштової площі. Там встановлена скульптурна композиція, яка символізує засновників Києва – Кия, Щека, Хорива та Либіді, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу КМДА.

"Поштова площа - приклад того, яким має бути Київ: модерний і старовинний", - сказав на відкритті мер міста Віталій Кличко.

До Поштової площі Кличко спустився фунікулером. Біля верхнього входу там встановили автоматичну вбиральню. Вона стилізована під старовинну тумбу для афіші.

"Всередині кабіна повністю автоматизована. Після використання унітаз та підлога дезінфікуються, щоб прийняти наступного відвідувача. Цей процес займає одну хвилину. Вартість послуги складає 1 гривню, яка йтиме на оплату комунальних послуг", - йдеться у повідомленні.

До кінця року планують встановити 10 таких кабін.

""Через суди повертаємо ці приміщення у власність міста. Багато громадських туалетів, які передали приватним структурам, припинили працювати, там відкрили інші заклади", – зазначив мер.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...