"Дитина побігла до нас із криком по вулиці. Її мати була обезголовлена", - The Guardian про пекло на Донбасі

З початку воєнних дій на Донбасі загинуло 10 тис. людей, ще більша кількість постраждалих - не тільки тих, хто втратив рідню, а і тих, хто змушений був залишити свою домівку.

Ілюстрація: donbass.ua

Журналіст британської газети The Guardian Джуліан Коман присвятив свою нову статтю ситуації на сході України, повідомляють Патріоти України. Пропонуємо до уваги один із уривків матеріалу:

"У червні минулого року, під час сильної літньої спеки, четверо сусідів Людмили Брожик сиділи на сонці і розмовляли. Діти залишалися в приміщенні, у відносній прохолоді, щоб дивитися мультфільми. Мінометна бомба впала, як грім серед ясного неба.

"Всі дорослі були вбиті миттєво, - каже Брожик. - Після чого одна дитина бігла до нас і кричала. Її мати була обезголовлена".

65-річна бабуся Брожик живе в Авдіївці, непривабливому промисловому місті на сході України, поруч із "лінією зіткнення", яка розділяє ділянку території, контрольованої сепаратистами, від іншої частини країни.

У лютому буде чотири роки з початку конфлікту. З тих пір загинуло близько 10 тис. людей, в тому числі 3 тис. цивільних осіб, тоді як понад 1,7 млн людей змушені були покинути домівки і переїхати. Агентства з надання гуманітарної допомоги кажуть, що в результаті триваючих бойових дій безпосередньо постраждали 4,4 млн людей, а 3,8 млн потребують термінової допомоги".

Нагадаємо, раніше на Луганщині загинув боєць з позивним "Ніндзя".

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...