Диверсанти готували масштабну хакерську атаку на аеропорт "Бориспіль"

Одна з робочих станцій в аеропорту “Бориспіль” була інфікована вірусом “Блек Енерджі”. Інфікований комп’ютер ізольовано від комп’ютерної інфраструктури аеропорту, а про інцидент були проінформовані експерти групи CERT-UA.

Фахівці Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України запобігли можливій хакерській атаці на аеропорт «Бориспіль» з боку Росії. Про це повідомив представник Адміністрації президента України з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на Zaxid.net.

Вчора (15 січня, – ред.) фахівці-зв’язківці виявили, що одна з робочих станцій в аеропорту “Бориспіль” була інфікована вірусом “Блек Енерджі”. Інфікований комп’ютер ізольовано від комп’ютерної інфраструктури аеропорту, а про інцидент були проінформовані експерти групи CERT-UA.

Зараз йде розслідування обставин інциденту. Раніше такий же тип вірусу був виявлений під час хакерської атаки на обленерго в Івано-Франківську, що може вказувати на цілеспрямований характер акцій, диверсій з боку Російської Федерації», – заявив Лисенко на брифінгу в суботу, 16 січня, передає РБК-Україна.

23 грудня на деякі обленерго відбулася потужна кібератака на енергосистему України. Через дії хакерів були знеструмлені Івано-Франківськ та частина Прикарпаття. 28 грудня Служба безпеки України повідомила про російський слід атаки.

"Це буде боляче, але більше не повториться": Експерт заявив, що в Україні необхідно ввести ринкову ціну на електроенергію

понеділок, 6 травень 2024, 10:24

Просто підвищувати тариф на електроенергію в Україні немає сенсу, треба проводити загальну реформу, у рамках якої ввести ринкову ціну на світло. Наразі всі регуляції у сфері енергоринку є "не мудрими і неправильними", вважає директор Центру досліджень ...

Незворотний процес? Експерт попередив про демографічну катастрофу в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 9:58

Однією з ключових проблем розвитку людського капіталу України є катастрофічна демографічна ситуація. Станом на 2024 рік індекс скорочення населення складає понад 1,0%. Тривала фаза повномасштабного вторгнення лише пришвидшує цей процес. Країна продовжу...