Екологічна катастрофа: У Дніпро пролилося 300 тонн мазуту (фото)

Подія сталася на Дніпропетровщині, місцеві ЗМІ звинувачують донецьких власників конструкції річпорту, які не провели її необхідний ремонт.

У Кам'янському мазут вилився в Дніпро. Фото: "Событие"

В місті Кам'янському екологічна катастрофа. У місцевого річпорту, розташованого по вулиці Портовій, 2, вчора тонула баржа з краном. Як виявилося, затоплення конструкції, мабуть, менша з бід. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Событие".

Зв'язавшись з директором ВАТ «Дніпродзержинський річковий порт» Сергієм Бурханом, журналісти з'ясували, що в результаті події в річку Дніпро потрапило близько 300 тонн мазуту. Пляма розтягнулася по водній гладі вниз за течією річки до «Демосу». Про аварійний стан конструкції ставилося до відома керівництво ТОВ «Дніпродзержинський термінал» і ТОВ «Міжнародна транспортно-експедиційна компанія Інтер Транс Сервіс». Підприємство-власник конструкції, за інформацією видання, - з донецьким корінням.

Ще восени 2016 року річпорт міста Кам'янське попереджав керівництво вищевказаного підприємства про необхідність капітального докового ремонту конструкції, чого зроблено не було. Вже тоді йшлося про те, що міжнавігаційний період 2016-2017 р. в надводному стані корпус понтона крана не переживе.

Водопротікання понтона кранової установки було виявлено в серпні 2016-го. Сам кран КПЛ-77 виведений з експлуатації в 2006 році, а його планові ремонти були відсутні з 2003 року. Департаменти місцевого міськради та екстрені служби поки мовчать, однак, враховуючи кількість мазуту, що потрапив у воду, не помилкою буде сказати, що сталася екологічна катастрофа.

Видурював гроші у сімей українських полонених: СБУ викрила шахрая, який видавав себе за офіцера (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:34

Служба безпеки ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. Про це інформує пресслужба СБУ, передають Патріоти України. Зазначається, що зловмисник видавав себе за офіцера Служби безпеки ...

На Житомирщині син зарубав рідну матір сокирою і намагався спалити тіло в пічці (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:18

У Житомирській області чоловік жорстоко зарубав сокирою рідну матір, а потім намагався уникнути відповідальності за вбивство. Про це повідомили у поліції регіону, передають Патріоти України. До поліції надійшло повідомлення від жительки м. Андрушівки п...