Економний Кабмін: На захист Умерова ми, його адвокати, не отримуємо коштів від української влади, - Фейгін

Адвокат заступник голови Меджлісу Ільмі Умерова заявив, що його захисників фінансують самі кримські татари.

Марк Фейгін. Фото:www.unn.com.ua

Сьогодні, 3 вересня, у світі проходить акція на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, на якого окупаційна влада Криму завела кримінальну справу і помістила його в психіатричну лікарню. Про це нагадав у Facebook адвокат Умерова Марк Фейгін, зазначають Патріоти України.

"Акція вже йде в Києві, Ризі та ряді інших місць по світу. Спеціально хочу сказати ось про що. Жодна російська правозахисна організація (крім ПЦ" Меморіал ") не зробила нам ніякої підтримки!" - зазначив він.

Адвокат також наголосив, що жодне ЗМІ в Росії, включаючи незалежні, не повідомило про акцію і не висвітлює проведених заходів.

"Тепер про гроші. На захист Ільмі Умерова ми, його адвокати, не отримуємо коштів ніяких західних грантодавців, ні від української влади. Нам допомагають самі кримські татари", - додав Фейгін.

Як повідомлялося раніше, ФСБ Росії порушила справу проти Умерова за звинуваченням в екстремізмі за "публічний виступ із закликами про необхідність порушення територіальної цілісності РФ".

На Україну чекає "неординарна погода": Синоптикиня розповіла, де у вівторок пройдуть дощі, а де можливі заморозки

понеділок, 13 травень 2024, 17:56

У вівторок, 14 травня, найхолодніша погода очікується на півдні України, а найближчої ночі в північних, західних і центральних регіонах можливі заморозки. Про це повідомила у Telegram синоптикиня Наталка Діденко. "У вівторок в Україні буде цікава неорд...

"Мене це торкається особисто": Усик закликав світ зупинити енергетичний терор Росії

понеділок, 13 травень 2024, 16:50

Український боксер Олександр Усик разом з ДТЕК просить світову спільноту допомогти захистити і відновити українську енергосистему від російських терористичних атак. Боксер записав відповідне відеозвернення, опубліковане в його соціальних мережах. «Це а...