Екс-беркутівця, якого підозрюють у вбивстві майданівців, випустили з-під варти

Віталій Гончаренко підозрюється у вбивстві трьох учасників Майдану 18 лютого 2014 року в Кріпосному провулку в Києві. Також він підозрюється в нападі на журналістів на блокпосту в зоні АТО в січні 2015 року

Екс-беркутівець Віталій Гончаренко. Фото:nbnews.com.ua

Апеляційний суд міста Києва звільнив з-під варти харківського екс-"беркутівця" Віталія Гончаренка і не обрав йому ніякого запобіжного заходу. Про це виданню УНІАН повідомив адвокат Гончаренка Валентин Рибін, передають Патріоти України.

За його словами, Апеляційний суд Києва скасував ухвалу Печерського районного суду Києва, яким Гончаренко був узятий під варту. "Суд не став змінювати запобіжний захід Гончаренку, а просто його скасував, оскільки кримінальну справу Гончаренка передано на судовий розгляд, а це означає, що суд не може обирати запобіжний захід за рамками досудового розслідування. Тому визначення про його арешт було скасовано. Суд зобов'язав Гончаренка виконувати процесуальні обов'язки - з'являтися до суду", - підкреслив адвокат.

Крім того, Рибін зазначив, що на сьогоднішній день невідомо, який саме суд розглядатиме справу Гончаренка. Він пояснив, що судді Печерського райсуду не можуть розглядати цю справу, оскільки вони взяли самовідвід, бо на певних етапах розслідування кримінальної справи, в якій фігурує Гончаренко, були слідчими-суддями.

Він також зазначив, що матеріали справи Гончаренка передані до Апеляційного суду Києва, який повинен визначити підсудність справи.

Як повідомлялося раніше, в ніч з 9 на 10 березня Печерський райсуд Києва через порушення екс- "беркутівцем" Гончаренком умов домашнього арешту прийняв рішення взяти його під варту. Захист Гончаренка оскаржив це рішення в Апеляційному суді Києва.

Гончаренко підозрюється у вбивстві трьох учасників Майдану 18 лютого 2014 року в Кріпосному провулку в Києві. Також він підозрюється в нападі на журналістів на блокпосту в зоні АТО в січні 2015 року.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...