"Естественно, я не знал, лицо в оптику не видно": РосЗМІ знайшли убивцю українського оперного співака на Донбасі (відео)

Російський пропагандистський канал опублікував інтерв'ю зі снайпером окупантів на прізвисько "Морячок", який убив Василя Сліпака.

Російський пропагандистський телеканал Life опублікував інтерв'ю зі снайпером бойовиків, який убив в бою під Дебальцевим Донецької області українського добровольця від "Правого сектора" (позивний "Міф"), відомого оперного співака Василя Сліпака. На сайті телеканалу розповіли, що бійця АТО застрелив снайпер з позивним Морячок, зазначають Патріоти України.

За словами бойовика, українські військові атакували і обстрілювали з артилерії їх позиції всю ніч. Ближче до світанку вогонь посилився, ущільнився, сили АТО почали просуватися до їх позицій, використовуючи гранатомети і кулемети.

"Я знаходився в "секреті" недалеко від нашого блокпоста, який займає мій взвод. Мої товариші були притиснуті кулеметним вогнем, не могли підняти голови, я прийняв рішення знищити кулеметний розрахунок", - розповів "Морячок", зазначивши, що бачив в приціл тільки людські фігури.

"По характерному вогню, по спалахах, по трасерах визначив місце розташування кулеметника і відкрив вогонь на поразку", - пояснив бойовик.

"Морячок" додав, що не знав убитого ним кулеметника і тільки після почутої інформації в новинах з'ясувалося, що той був відомим оперним співаком.

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...