"У консерваторії не знали, що робити з таким рідкісним голосом, але про всяк випадок прийняли": Найкращі виступи Василя Сліпака (відео)

Василь Сліпак мав унікальний діапазон - міг співати як контр-тенором, так і бас-баритоном.
Василь Сліпак. Фото: соцмережі.

19 років працював український оперний співак Василь Сліпак у паризькій Гранд-опері. Сьогодні - другі роковини з дня його загибелі. Повернувся на Батьківщину 2014-го, коли почалася війна. Був волонтером, згодом пішов воювати кулеметником. Сліпак загинув 41-річним на Світлодарській дузі від пострілу снайпера. Сліпак мав унікальний діапазон - міг співати як контр-тенором, так і бас-баритоном, передають Патріоти України.

"У консерваторію вступив не одразу – через рідкісний голос. Контр-тенорів усього два в Україні. Два роки готувався на курсах. На іспитах співав двома голосами: контр-тенором і бас-баритоном. Тут не знали, що з таким рідкісним голосом робити. Але прийняли – на всяк випадок", - розповідав Василь Сліпак за життя.

В опері "Дідона та Еней" Генрі Перселла Василь Сліпак виконав одразу три партії - Відьмака (контратенор), Духа Меркурія (баритон) та Юнги (тенор). Виступ відбувся у Львові, за студентських років Сліпака. Навчався у Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка.

У ефірі програми "Класік-прем'єр" на Першому Національному телеканалі виконав аріозо Керубіно з опери В. А. Моцарта "Весілля Фігаро". Сліпак представив спів на перетині між речитативом та арією.

Партія Смерті з опери "Атлантіс" Віктора Ульманна принесла Василю Сліпаку перемогу на міжнародному оперному конкурсі Armel. Змагання відбулося в Національному театрі міста Сегеда в Угорщині. Журі конкурсу визнало Сліпака найкращим солістом.

Арію Тореадора з опери "Кармен" Жоржа Бізе Сліпак виконав після перемоги у конкурсі на підсумковому концерті, де виступили усі призери змагання.

Партію Мефістофеля з опери "Фауст" Шарля Гуно Сліпак любив виконувати найбільше. Уперше заспівав її 2012 року у паризькій штаб-квартирі ЮНЕСКО. Коли пішов добровольцем на Донбас, обрав собі позивний "Мефістофель". Для бойових товаришів оперного співака це прізвисько виявилося занадто довгим - його скоротили до позивного "Міф".

В опері Жака Оффенбаха "Казки Гоффмана" Сліпак виконав партію чотирьох дияволів - Ліндорфа, Дапертутто, Коппеліуса та Міракля. Виступав перед італійцями. Після концерту ті довго аплодували і казали, що Сліпак - природжений Мефістофель.

Пісню "Ой зійшла зоря" в обробці Миколи Леонтовича Сліпак виконав 2014-го у соборі святого Володимира Парижі. Там святкували 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...