Eurosatory-2016: На міжнародній виставці озброєнь Ізраїль представив "прозорий" танк

Панорама поля бою через броню, прийом інформації з беспілотника, диференціація "свій-чужий" - мрія! Нашим хлопцям хоча б тепловізори...

Нова розробка ізраільских вчених - "прозорий" танк. Фото: rusjev.net13 червня в Парижі почне роботу Міжнародний салон озброєнь Eurosatory-2016. У його роботі візьмуть участь близько 1.500 компаній, що спеціалізуються на забезпеченні безпеки. Очікується, що за п'ять днів роботи салон відвідає понад 55.000 чоловік, інформують Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Традиційно інтерес відвідувачів і потенційних замовників викликає ізраїльський павільйон. Єврейська держава вважається світовим лідером в таких областях, як кібер-безпеку, тактичне застосування цифрових технологій, безпілотні літальні апарати.

Ізраїль буде представлений 29 оборонними компаніями, проте основна увага приділяється важковаговиків, таким як "Таас Авірі", RAFAEL і Elbit. Напередодні відкриття салону виробники представляють свої розробки, багато з яких здатні докорінно змінити картину того, що відбувається на сучасному полі бою.

Система IronVision, розроблена фахівцями Elbit, дозволяє вирішити одну з головних проблем, з якою стикаються екіпажі танків і бронетранспортерів - обмежене поле зору. До сих пір єдиним вирішенням цієї проблеми було відкрити люк - і підставити себе під вогонь снайперів або ручних протитанкових гранатометів.

У компанії вирішили перевірити, чи можна пристосувати під потреби сухопутних військ шоломи, які використовуються військовими льотчиками. Результатом проекту стала каска, що дала командирам і механікам-водіям можливість поглянути на поле бою "крізь броню" - як ніби танк став прозорим. Візор одночасно є дисплеєм, що надає точну картину того, що відбувається в режимі реального часу.

На цьому дисплеї "свої" вже позначені синім кольором, а "чужі" - червоним. Про те, як це робиться, в Elbit вважають за краще не поширюватися, проте запевняють, що розробка здатна значно знизити втрати як від дружнього вогню, так і серед цивільного населення.

Еран Голан, який відповідає за проект, відзначає, що на візор може надходити інформація і з зовнішніх джерел, таких як безпілотний літальний апарат. "Наш ринок - весь світ. Адже до сих пір танкісти і екіпажі БТРів не могли бачити, що відбувається у них "під носом". Та й вночі, незважаючи на всі прилади, їм доводилося більше гадати ", - говорить він. Кореспондента NEWSru.co.il запевнили, що система працює в будь-який час доби, в будь-яких погодних умовах і незважаючи на складки місцевості. Вона здатна розпізнавати навіть окремих людей і дозволяє першим виявити противника, першим вистрілити і першим знищити ціль. При цьому ціна шолома, значно підвищує ефективність бронетехніки, становить всього кілька десятків тисяч доларів - соту частину від вартості сучасного танка.

Ми запитали у Ерана, чи готовий Ізраїль до того, що в майбутній війні йому доведеться протистояти цій розробці. "Ми всього лише розробляємо. Якщо вона з'явиться у супротивника - побажаємо йому удачі. Ми знаємо, що є й інші подібні розробки, але, наскільки нам відомо, вони не можуть скласти конкуренції нашої ", - запевнив нас Голан. Відзначимо, що, за словами представників компанії, розробки надійно захищені і від засобів електронної боротьби потенційного противника.

Не менший інтерес привертає і SuperVisIR, система, що дозволяє підрозділам польової розвідки тримати на екрані панорамне зображення місцевості. Тим самим одна точка спостереження замінює десять. Програма розпізнає підозрілі рухи і зміни на місцевості, повідомляючи про них оператору. Такий спостережний пункт може бути інтегрований в комп'ютерну систему сухопутних військ, передаючи інформацію командуванню в режимі реального часу, а також наводити на ціль артилерію або авіацію.

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...

Став героєм своєї команди: Український воротар забив неймовірний гол ударом через усе поле (відео)

субота, 4 травень 2024, 22:55

У рамках молодіжної першості ліги штату Паранаенсе місцевий Атлетіко Паранаенсе U-20 переграв однолітків із Парани (3:2). У складі Атлетіко всю гру відіграв український голкіпер Максим Воронов, передають Патріоти України. Воротар став героєм своєї кома...