Fаcebook запустив нову функцію, яка дозволяє позначати фейкові новини у стрічці

Якщо публікація визнана недостовірною або сумнівною, над нею з’являється значок – червоний квадрат з трикутником і знаком оклику.

Фейсбук позначатиме фейкові новини. Ілюстрація:https://vpressa.com.ua/

Соціальна мережа Facebook почала позначати фейкові новини позначкою "Disputed" ("Спірне"). Позначка "Disputed" супроводжується спеціальною червоною іконкою зі знаком оклику. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Recode.

Крім того, спеціальну відмітку можуть супроводжувати лінки на сайти факт-чекінгу, що пояснюють, чому новина – фейк.

Про те, що соцмережа боротиметься з фейковими новинами Марк Цукерберг заявляв ще у грудні 2016 року.

Тоді ж очільник компанії повідомив, що Facebook буде рідше показувати публікації зі спеціальною відміткою у новинній стрічці. Крім того, такі новини не можна буде рекламувати.

Механізм визнання новини фейковою влаштований так: коли користувачі поскаржаться на неї, адміністрація соцмережі проаналізує її та відправить третій стороні, яка проведе фактчекінг.

Якщо незалежна сторона підтвердить, що написане є неправдивим, на новині з'явиться відповідна позначка.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...