Виманює гроші, а хто не поділився - банить: У мережі виявили акаунт фейкового бійця ЗСУ

Вдалося з'ясувати, що в рядах ЗСУ немає бійця під ім'ям Вікторія Руденко.

Ілюстрація:korrespondent.netУ соцмережах викрили чергового фейкового військовослужбовця із зони бойових дій на Донбасі - Вікторію Руденко. Про це на своїй сторінці в Facebook пише український боєць Анатолій Штефан, зазначають Патріоти України.

Анатолій повідомив, що з псевдоаккаунта постійно виманювалися гроші нібито на потреби армії. За його словами, згідно з дописами Руденко, вона військовослужбовець ООС, але згідно списків ООС з таким ім'ям людини не існує в рядах ЗСУ.

Також військовий знайшов інші нестиковки. Фейкова "захисниця" писала, що була поранена місяць тому, але з початку ООС жодна жінка-військовослужбовець поранена не була.

"У приватні повідомлення збирає кошти на лікування людей на ім'я Рита Онищенко "монобанк". З понад 500 коментарів волонтерів, бійців і інших особисто ніхто не знає. Продовжує писати фейкові пости, які лайкають прихильники псевдобоїв ... продовжує видаляти всі коментарі, а також банити тих, хто не кинув гроші їй на картку. Після мого поста почала писати погрози на мою адресу (але це не вперше)"- пише він.

Боєць закликав ЗМІ не "підхоплювати" її фейкові новини про бойові дії. "І надалі її фейкові новини підхоплюють інформагентства, які пишуть, що це волонтер і боєць ЗСУ", - зазначив Штефан.

Журналіст Аркадій Бабченко, знайомством з яким хвалилася Руденко, теж її не знає.

Варто наголосити, що після того, як "Вікторію Руденко" в мережі викрили, її сторінка в Facebook зникла.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...