Фахівці NASA хочуть втопити МКС в Тихому океані

Міжнародна космічна станція закінчить свою місыю до 2024 року.

МКС. Фото: NASA.

Вчені NASA розробляють план з демонтажу Міжнародної космічної станції. Так, МКС зійде з орбіти в променях слави: на блискавичній швидкості вогненною кулею впаде у води Тихого океану, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Про згортання МКС розповіла головний науковий співробітник NASA Еллен Стофен. Саме вона зініціювала цей план, до того як піти з організації.

- Майбутнє МКС – для NASA серйозне питання. Ми плануємо фінансувати станцію до 2024 року, а потім почнемо спрямовувати кошти на підготовку польоту людини на Марс. Якщо і після 2024-го ми будемо в повному обсязі фінансувати МКС, це ускладнить формування бюджету проекту польоту на Марс і після 2028 року його доведеться поступово згортати. Станція величезна, розміром з футбольне поле, тому загальний план полягає в тому, щоб занурити її у води Тихого океану, – пояснює Стофен.

Еллен Стофен представить план демонтажу МКС у червні на фестивалі науки в Челтнемі.

Є й інша ідея розформування Міжнародної космічної станції: повернути окремі її елементи на Землю, інші залишити на орбіті. Рішення, однак, залежить від Росії, якій належать окремі секції МКС, йдеться у публікації.

Також у 2020-му станцію пропонують відкрити для комерційних польотів космічних туристів. Компанія Boeing працює над проектом космічного корабля Starliner, який з 2020-го зможе доставляти людей на орбіту, в тому числі на МКС.

Зауважимо, будівництво Міжнародної космічної станції почалося з запуску першого модуля в 1998 році. Відтоді завдяки МКС людство не покидало космічні простори.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...