Фіра - європейка з козацькою душею: Колишній конструктор ЛАЗу власноруч зібрав Lamborghini Reventon (фото, відео)

Автомобіліст-конструктор просто в гаражі зібрав копію лімітованої версії Lamborghini Reventon.

Фіра - європейка з козацькою душею. Скріншот.

У львів’янина пана Олега була мрія – створити власний суперкар. І він це зробив. На все про все – чотири роки праці і надія, що хтось надихнеться його захопленням і перетворить хобі на загальноукраїнський проект із серійного виробництва наших суперкарів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Кузов зі склопластику, база – Audi А8. За основу проекту пан Олег узяв свою машину-мрію – Lamborghini Reventon. Фірмове відкривання дверей – це фішка. Трохи підкорочена носова частина і видовжена база – це вже авторський почерк. А 300-сильний двигун 4.2 літра довелося переносити назад через особливості конструкції італійського суперкару.

"Це стандартна комплектація для спортивних машин, для того щоб вивільнити більше місця спереду і занизити передню планку для огляду дороги", – розповів автор проекту.

Чотири роки невтомної праці він віддав своєму дітищу. Працював здебільшого сам у вільний від роботи час. Про фінанси говорить неохоче. Мовляв, більше витратив часу, який, як відомо, безцінний.

"Я завжди любив робити такі речі. Колись я був конструктором на автобусному заводі, робили ми ще мікроавтобуси зі склопластику, а до того я зробив свою першу саморобну машину", – додав пан Олег.

Першу свою ластівку пан Олег створив ще на початку 90-х. Саме вона і стала головним натхненником до створення цієї червоної красуні.

"Такі машини вважаються задоволенням вихідного дня. Це просто моє життя. Це те, до чого йде кожен конструктор автомобілів", – розповів ідейник проекту.

Він її називав Фіра, так би мовити, європейка з козацькою душею. Адже не "Запорожцями" єдиними славляться українські автомобілеконструктори.

"Це дослідний зразок, на основі якого вже доклавши певні кошти і певні зусилля можна робити такого класу машини в нас, в Україні. Ми вже в Європі і маємо робити певні європейські машини – спорткари, супермашини", – певен Олег.

Номери на машині вже є. Технічний паспорт видали на Фіру ще за часів Союзу як на саморобний виріб. Тепер розробник планує отримати дозвіл на переобладнання. І лиш тоді можна буде виїхати вже за межі гаражу.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...