Ганебна кухня зради: "Спрацював договорняк" - політолог про провал перевиборів у Кривому Розі

Ситуацію в Кривому Розі останній місяць системно розхитують, тому соціальний вибух у місті зараз дуже небезпечний.

Ілюстрація:www.gazeta.lviv.ua

Депутати не проголосували за призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу через змову Опозиційного блоку з окремими колегами по парламенту. Про це в коментарі заявив Gazeta.ua політолог Віктор Таран, інформують Патріоти України.

"Коаліція черговий раз провалила тест на свою дієздатність. Видно чітку змову Опозиційного блоку з частиною парламенту. Олігархи через своїх маріонеток у парламенті тонко продовжують гру на дострокові вибори і дестабілізацію в країні. На обличчі спікера Володимира Гройсмана читалася суміш розпачу й відчаю.

Пообіцяв провести додаткові консультації з цього питання і таки прийняти його. Очевидно, він усвідомлює, що це може означати. Соціальний вибух на фоні утворення псевдореспублік дуже небезпечний", - заявив він.

Він назвав зрадницькою поведінку керівництва партії "Самопоміч", кандидат якої Юрій Милоборг був основним конкурентом Юрію Вілкулу.

"Керівництво "Самопомочі" поводилось так, ніби навмисне зливає місто колишнім "регіоналам". Андрій Садовий виступав у Кривому Розі аж один раз. Боролись лише Семен Семенченко та Єгор Соболєв.

Питання зараз в тому, чи ця політсила поступилась свідомо, чи їм просто забракло комунікації. Якщо це друга причина, то партійні діячі мають терміново їхати в Кривий Ріг до людей і разом вирішувати, що робити далі. Якщо ні — то "договорняк" спрацював", - сказав Таран.

Політолог спрогнозував, як далі розгортатимуться події в Кривому Розі.

"Ситуацію в Кривому Розі останній місяць системно розхитують. До Верховної Ради вимагати перевиборів приїжджали жінки. Тепер народні депутати плюнули в обличчя людям, і розтерли. Вони розуміють, що Вілкул жорстко мститиме. Почнуться штурми міськради, блокування, непускання в робочий кабінет Вілкула. Соціальний вибух у Кривому Розі зараз дуже небезпечний".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада не змогла проголосувати за призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу через недостатню кількість голосів.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...