"Газова справа": Одного з фігурантів афери детективи НАБУ доправили до суду без свідомості

Підозрюваного у "справі Оніщенка" Валерія Постного примусово на каталці транспортували в машині "швидкої допомоги".

Валерія Постного доставили в суд на "швидкій". Фото: РБК-Україна

Детективи НАБУ прибули до лікарні, щоб примусово доставити в Апеляційний суд Києва фігуранта "газової справи" Валерія Постного. Каталку з Постним повантажили в машину "швидкої допомоги" і в супроводі охорони відвезли в суд. При цьому, за словами захисника, підозрюваний знаходиться в несвідомому стані, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

На протести адвоката, детектив вручив відповідну постанову суду. За словами співробітника НАБУ, Постному така ж була вручена ще в палаті.

Відзначимо, що НАБУ вважає Олега Рябошапку і Постного організаторами злочинної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування". Їм обом пред'явлені підозри в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

22 червня Рябошапка та Постний були звільнені з-під арешту після того, як внесли заставу. Але їх знову затримали, на виході з Лук'янівського СІЗО в іншому епізоді, який також стосується "газової справи".

Слід нагадати, що 19 червня суд заарештував на 60 днів всіх 10 осіб, затриманих 15 червня по "газовій справі", в якій фігурує також народний депутат Олександр Оніщенко. За попередніми даними, в результаті газової схеми державі було завдано збитків у розмірі 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

1 липня голова НАБУ Артем Ситник заявив, що Постного та Рябошапку планували відбити у СІЗО за допомогою "тітушок".

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.